SPOR

DEDAŞ, BİNLERCE KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta ödenmeyen elektrik faturaları nedeniyle son 6 ay içerisinde toplam 37 bin 71 abone hakkında ya savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, ya da icra takibi başlatıldı.

DEDAŞ, BİNLERCE KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
03-06-2014 20:55
Google News

Kaçak elektrik kullanımının hayli yaygın olduğu ve özellikle yaz aylarında tarımsal sulama ile birlikte yüzde 90 seviyesine dayanan kaçak elektrik kullanımının yanında, Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki Güneydoğu illerinde, ödeme sorunu da yaşanıyor. Geçmişten gelen alışkanlıklar ile bölgede binlerce abone, elektrik borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirdiği öne sürülüyor. Bu aboneler arasında meskenlerin yanı sıra, ticari işletmeler, marketler ve tarımsal sulamacılar da bulunuyor.

YASAL YOLLARLA MÜCADELE BAŞLADI

Dicle Elektrik, borcunu ödemeyen aboneler ile yasal yollarla mücadele ediyor. Bu nedenle kurumun hukuk servisi hayli yoğun çalışıyor. Alınan bilgilere göre son 6 aylık süre içerisinde borcunu, tüm uyarılara rağmen ödemeyen 14 bin 320 abone hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulurken, 22 bin 751 abone hakkında ise icra takibi başlatıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete