GÜNDEM

DEDAŞ, ÇİFTÇİYİ UYARDI!

Dicle Edaş Müdürlüğü, Şanlıurfa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile gerçekleşen toplantıda alınan “elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçiler sayaç taktıracak” hükmüne uyulması konusunda uyarıda bulundu.

DEDAŞ, ÇİFTÇİYİ UYARDI!
05-04-2016 20:05
Google News

TARIMSAL SULAMA, İSRAF BOYUTUNDA

Tarımsal sulamanın yoğun olduğu Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde elektrik tüketimi, tarımsal sulamayla birlikte artış gösterdi. DEDAŞ yetkilileri, tüketimdeki artışın, arızalara ve kesintilere yol açtığını bildirdi. Tarımsal sulama yapan çok sayıda tüketicinin, bedel ödemediği için elektriği israf boyutunda kullandığını belirten yetkililer “İhtiyaçtan fazla kullanılan elektriğin bedelini, şirketimiz bir gün sonra ödemek zorundadır. Bu durumda şirketimiz finansal anlamda zorluk yaşıyor. Son toplantımızda, tarımsal sulama yapan çiftçilerin elektrik sayacı taktırması kararı alınmıştı. Havanın yağışsız ve kurak geçmesi nedeniyle çiftçiler, elektrik ile sulamaya yönelmiş, aşırı tüketim sorunu baş göstermiştir” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 18 NİSAN PAZARTESİ

18 Nisan Pazartesi gününe kadar sayaç taktırmak için şirkete başvuruda bulunmayan veya sayaç taktırmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin süresiz olarak kesileceğini açıklayan DEDAŞ yetkilileri “Bu konuda kimseye taviz verilmeyecektir. Bu nedenle kimse elektriklerin tekrar verileceğini düşünmesin. Çünkü şirketimiz, sayaç taktırılıncaya kadar elektrik vermemekte kararlıdır. Çiftçilerimize son kez çağrıda bulunuyoruz; gelin söz verildiği üzere sayaçlarınızı taktırın” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete