GÜNDEM

DEDAŞ EKİBİ, EZİDİ KÖYLERİNDE

DEDAŞ EKİBİ, EZİDİ KÖYLERİNDE

DEDAŞ EKİBİ, EZİDİ KÖYLERİNDE
26-08-2014 18:46
Google News

IŞİD’in saldırıları karşısında Irak’ın Şengal bölgesinden kaçarak Batman’a sığınan Ezidi’ler, Beşiri’ye bağlı köylere yerleştirilirken, DEDAŞ ekipleri Ezidi köylerinde enerji sorununu çözmek için çalışma başlattı.

 

""

 

8 KÖYE 200 AİLE SIĞINDI

Dedaş ekipleri, yaklaşık bin kişilik 200 ailenin sığındığı Üçkuyular, Oğuz, Onbaşı, Kumçayı, Meydancık, Yolveren ve Kurukavak Köy’lerinde hat yenileme, ışıklandırma, trafo güçlendirme ve direk dikme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Beşiri Şefi Yasir Ekinci, Irak’tan kaçan Ezidi’lerin sığındığı köylerden gelen talep üzerine ön çalışma yaptıklarını belirterek, belirlenen eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi.

""

 

DEDAŞ, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

Yasir, açıklamasında “Irak’taki katliamdan kaçan ailelerin gelmesiyle bu köylerimizdeki aile sayısı 20-25’e çıktı. Vatandaşlardan gelen talep üzerine köylerde eksiklikleri tespit ederek çalışma başlattık. Şu an hat yenileme, ışıklandırma, trafo güçlendirme ve direk dikme faaliyetleri yürütüyoruz. Amacımız bu köylere sığınan vatandaşların enerji sorunlarını tamamen gidermektir” dedi.

 

""

DUYARLI DAVRANDI

Kurukavak Köyü Muhtarı Kamuran Sevgili, konuyla ilgili olarak “Dedaş İl Müdürlüğü ve Beşiri Şefliğine müracaat ettik. Müracaatlarımızın hepsi olumlu karşılandı. Kendilerine bu duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. (M. Yusuf Güneş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete