GÜNDEM

DEDAŞ, ELEKTRİK ŞEBEKELERİNİ ONARDI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerinde tahrip edilen elektrik şebekesi, Dicle EDAŞ tarafından onarıldı.

DEDAŞ, ELEKTRİK ŞEBEKELERİNİ ONARDI
19-11-2015 18:27
Google News

12 gün devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında sokak aralarında çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında 24 trafo, kullanılamaz hale geldi. 3 mahallede, 7 elektrik panosu, 5 ayırıcı, 12 adet elektrik direği ile yaklaşık 5 kilometrelik iletim hattı zarar gördü. Sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile birlikte Dicle EDAŞ bakım onarım ve arıza ekipleri, trafoları yeniden devreye sokmak ve iletim hatlarını yenileyebilmek için çalışma başlattı. Ekipler, 21 adet elektrik trafosunun onarımını gerçekleştirdi. Kopan iletim hatları da kısa sürede onarıldı.

Çalışmalarından dolayı ekipler teşekkür eden Tekel Mahallesi Muhtarı Süleyman Ayraç “Sokağa çıkma yasağı sona erdikten 1–2 gün sonra mahallemizde bir tek elektriksiz ev kalmadı. Ekipler büyük bir gayretle gece yarılarına kadar çalışıyor. DEDAŞ’a mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete