GÜNDEM

DEDAŞ, EZİDİ’LER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

DEDAŞ, EZİDİ’LER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

DEDAŞ, EZİDİ’LER İÇİN HAREKETE GEÇTİ
20-08-2014 19:29
Google News

Dedaş, IŞİD saldırıları nedeniyle Batman’a sığınan ve BDP il teşkilatı tarafından Beşiri’nin köylerine yerleştirilen Ezidi’lerin elektrik sorununu çözmek için harekete geçti.

Dedaş İl Müdürü Murat Dursun ve Beşiri Şefi Yasir Ekinci, Ezidi köylerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Beşiri’ye bağlı Üçkuyular, Kışlacık, Oğuz, Onbaşı ve Kumgeçit Köyleri’nde köy içi direk tamiri, kırık izolatörlerin değiştirilmesi, köye gelen OG hattında demir direklerin ilave edilmesi, köy içi aydınlatma ve TMS yükseltilmesi gibi çalışmalarda bulunduklarını belirten Dursun, bu tür çalışmaların diğer köylerde de devam edeceğini belirtti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Müdür Dursun, Ezidi’lerin yaşadıkları köylerde yıllar önce yaşanan göç nedeniyle birçok evin yıkıldığına işaret ederek “Irak’ta yaşanan olaylardan ötürü Beşiri’ye bağlı Ezidi köylerine büyük bir insan akını var. Köylerde incelemelerde bulunarak eksiklikleri tespit edip gidermeye çalışıyoruz. Köylerin OG hattını güçlendirdik. Kırık izolatörleri değiştirerek aydınlatma çalışmaları yaptık” dedi.

EZİDİ’LERDEN TEŞEKKÜR

Dedaş’ın çalışmalarından ötürü mutluluk duyduklarını belirten Ezidi’ler, İl Müdürü Murat Dursun ve Beşiri İlçe Şefi Yasir Ekinci’ye teşekkür ettiler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete