GÜNDEM

DEDAŞ’IN BAŞI HIRSIZLARLA BELADA…

DEDAŞ’IN BAŞI HIRSIZLARLA BELADA…

DEDAŞ’IN BAŞI HIRSIZLARLA BELADA…
30-09-2014 20:46
Google News

Batman’da yaşanan enerji sorununu çözmek için yoğun çaba harcayan DEDAŞ, bir taraftan da hırsızlarla mücadele ediyor.

Dedaş’tan alınan bilgiye göre 5 yüksek gerilim direğinin galvaniz çeliklerini çalan kimliği belirsiz şahıslar, Binatlı ve Yukarı Salat hatlarının enerji yükünü taşıyan direklerin esnemesine neden oldu. Ekiplerinin müdahalesi ile direklerin çapraz çelikleri yeniden takılarak, olası bir tehlikenin önüne geçildi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANABİLİRDİ

DEDAŞ Sistem İşletme Müdürü Hüseyin Argunhan, yüksek gerilim direklerinin tabandan yukarıya doğru çapraz galvanizli çelik bağlantılarının hırsızlar tarafından yerlerinden sökülerek çalınmasının, direklerin esnemesine neden olduğunu belirterek “ Zayıflayan bu direklerin yağışlı ve fırtınalı havalarda çökme veya devrilme riski büyüktü. Bir direğin yıkılması aynı güzergâhtaki diğer direkleri de olumsuz etkileyebilir ve uzun süreli elektrik kesintilerine neden olabilirdi. Bu nedenle tehlikeyi önlemek için gerekli müdahaleyi ekiplerimiz yaptı ve bu direklerin çapraz bağlantıları yeniden yaptı” dedi.

HURDACILAR ÇALINTI MALZEME ALMAMALI

Argunhan, küçük meseleymiş gibi görünen bazı şeylerin insanların ölümlerine neden olabileceğine dikkat çekerek “çalınan galvanizli çelik çubuk, kablo ve benzeri şeylerin hurdacılara satıldığı yönünde duyumlar aldık. Hurdacıların çalıntı elektrik malzemelerini almamalarını, bu tür durumlarla karşılaştıklarında polise bildirmelerini istiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete