GÜNDEM

DEDAŞ İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

Tes-İş Sendikası Diyarbakır 1 No’lu şubesi, Batman DEDAŞ İl Müdürlüğünde işten çıkartılan 14 taşeron işçisi için basın açıklaması yaptı.

DEDAŞ İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI
06-06-2014 20:20
Google News

Batman DEDAŞ önünde DEDAŞ çalışanlarının da katılımı ile yapılan basın açıklamasına, HDP Milletvekili Ayla Akat Ata da destek verdi. Basın açıklamasını yapan Tes-İş Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Ali Öncü “124 taşeron çalışanımız var. Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi hiç şüphesiz ki taşeron sistemidir. Bir insanlık suçuna dönüşmüş bir sistemdir. Türkiye eğer gerçekten çağdaş dünya ile bütünleşecekse, çağdaş, demokratik ve işçi sağlığını, güvenliğini tümüyle anayasal güvence altına alan düzenlemeler derhal yapılmalıdır” dedi.

YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARIN TEK SAHİBİ HALKTIR

Öncü’nün ardından konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata, taşeron sistem üzerinden iktidarı eleştirdi. Türkiye’deki yeraltı ve yer üstü enerji kaynaklarının tek sahibinin halk olduğunu vurgulayan Akat “Bunların sahibi halktır, halk olarak kalacaktır. Devletin ilgili kurumları bunları ancak halk adına, halkın yararına işletmekle mükelleftir. 80’lerde başlayan özelleştirmeler AKP döneminde tavan yapmıştır. Bunlar içinde en önemli gördüğümüz elektrik kurumunun özelleştirilmesinin ortaya çıkardığı bazı sonuçlar vardır. Buradan hükümete sesleniyoruz; özelleştirme politikasının açığa çıkardığını sonuçları bir bütün olarak değerlendirmezseniz bir adım yol alamazsınız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete