GÜNDEM

DEDAŞ İŞÇİLERİNİ BAKAN SOYLU’YA SORDU

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

DEDAŞ İŞÇİLERİNİ BAKAN SOYLU’YA SORDU
04-08-2016 20:02
Google News

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü’nde 7 ay önce 4, bu hafta da 4 personelin işten çıkarıldığı iddialarını Meclise taşıyan Acar Başaran “İşten çıkarılan personellerin beyanlarına göre yetkililer kendilerinden daha fazla kaçak elektrik kullanan abone tespit etmelerini talep etmiş, işçiler ise tespit ettikleri kaçak kullanımı zaten yetkililere ilettiklerini belirtmiştir. Performans düşüklüğü veya yetersizliği nedeniyle iş akdinin feshedilmesi, 4857 sayılı Kanun’un gerekçesinde işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebepler arasında sayılmıştır. Çalışanların performansının değerlendirilmesi, ölçülmesi işleminin mutlaka bilimsel bazı kriterler ve ilkeler çevresinde yapılması gerekmektedir” dedi.

ÜLKE GENELİNDE KAÇ DEDAŞ PERSONELİ, İŞTEN ÇIKARILDI?

Özelde DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü, genelde DEDAŞ’ın sorumlu olduğu tüm illerdeki temsilciliklerden performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek kaç işçinin işten çıkarıldığını soran Milletvekili Acar Başaran “Kurumun performans düşüklüğü, hangi objektif ölçütlere göre belirlenmiştir? İşten çıkarılan personellerin mağduriyetini gidermek ve adına Bakanlığınız bir çalışma yapacak mıdır?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete