GÜNDEM

DEDAŞ KIŞA HAZIRLANIYOR

Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde sert kış şartlarında herhangi arıza ve kesinti yaşanmaması için 1.982 personel ve 371 araç ile arıza önleyici bakım çalışması yapıyor.

DEDAŞ KIŞA HAZIRLANIYOR
19-10-2020 13:19
Google News


Sistem İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 1.982 personel, 371 araç ile 61.198 kilometrekarelik alanda kışa hazırlık yapılıyor. Şimdiye kadar 390 kilometre uzunluğundaki hattın bakıma alındığını belirten Sistem İşletme Müdürü Hasan Ademhan “Kışın yaşanabilecek arızaların geniş çaplı olmaması ve uzun sürmemesi için binlerce personel ve yüzlerce araçla bakım onarım yapıyoruz. Arızalar gerçekleşmeden saptamamıza yarayan ısıya duyarlı termal kameralarla çalışıyoruz. Ana besleme binaları ve ana arter şebekelerinin bakımlarına öncelik verdik. Bu yıl toplam 3.900 kilometre hat, 2.900 adet trafo ve 785 ana dağıtım merkezinin bakımını yaptık. Yılın son çeyreğinde ise arıza önleyici bakım çalışmalarına hız vereceğiz. Hedefimiz, sorumluluk bölgemizde 2 milyonu aşkın abonemizin enerji tedarikinin pandemiye rağmen kesintiye uğramamasıdır” dedi.

Bölge genelindeki arıza sayısının son 3 yılda yarı yarıya azaldığını kaydeden Ademhan “Kayıt dışı tüketimin de etkisiyle şebeke üzerinde aşırı yük oluşuyor, istenmeyen arızalara ve kesintilere yol açabiliyor. Elektrik, ısınma amaçlı kullanılmamalı” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete