GÜNDEM

DEDAŞ’TAN AÇIKLAMA:

“Borçlu çiftçinin blokesi kaldırılıyor”

DEDAŞ’TAN AÇIKLAMA:
24-06-2016 20:34
Google News

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) Yetkilileri, elektrik borcu nedeniyle tarımsal desteklemesine bloke konulan çiftçilere önemli uyarılarda bulundu.

BAKANLAR KURULU KARARI İLE BLOKE KONULDU

Tarımsal sulamada kayıt dışı elektrik kullanımının yüzde 92’lerde olduğu, her yıl yaklaşık 1.6 milyar liralık elektriğin, bedeli ödenmeden kullanıldığını açıklayan DEDAŞ Yetkilileri “Kullanılan elektriğin kayıt altına alınması için çalışmalarımız sürüyor. Hükümet de bu çalışmaları destekliyor. Bakanlar Kurulu, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, destekleme ödemesi yapılmamasını kararlaştırdı. Bu kararla birlikte ilgili banka, borçlu çiftçilerin destekleme primlerine bloke koydu” dedi.

BORCUNU ÖDEYENİN BLOKESİ KALDIRILIYOR

Elektrik borçlarından dolayı destekleme primlerini alamayan çiftçiler, borçlarını öğrenmek ve blokelerini kaldırmak için Dicle Elektrik Dağıtım’ın yolunu tutuyor. Bu nedenle DEDAŞ Müdürlüklerinde yoğunluk yaşandığını belirten yetkililer “Çiftçilerin öncelikle kullandıkları elektrik bedelinde 3’te 2 oranında indirim imkanı sağlayan kampanyaya dâhil olarak sayaç taktırmaları, ardından da borçlarını ödemek için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Borcunu bir defada ödeyen çiftçilerin blokesi hemen kaldırılıyor. Desteklememden kesilsin diyen çiftçilerin blokesi ise 2 gün sonra kaldırılıyor” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete