GÜNDEM

DEDAŞ’TAN AYDINLATMA SEFERBERLİĞİ…

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), Batman’daki cadde ve sokakları aydınlatmaya devam ediyor.

DEDAŞ’TAN AYDINLATMA SEFERBERLİĞİ…
21-07-2015 14:36
Google News

Bu amaçla çalışma başlatan Dicle EDAŞ, 8.5 km uzunluğundaki yol güzergahındaki çalışmaları tamamladı. Şirket, kış öncesinde 22 km uzunluğundaki yol güzergâhında yapılacak aydınlatma çalışmasını da yatırım programına aldı.
 8.5 KM’DE AYDINLATMA YAPILDI
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü Proje tesis Yöneticisi Bilal Altunç, yaza girerken başlattıkları çalışmalar kapsamında, Bölge Trafik kavşağından başlamak üzere Havaalanı nizamiyesi, İl Özel İdaresi ve Gazi YİBO güzergahı, Âşık Veysel Bulvarı, Yeniçağ Caddesi, İbrahim Hakkı Caddesi, Eflatun Caddesi, Bölge Hastanesi civarı, Demiryolu Caddesi ve Gündoğdu Bulvarı’nda yer alan toplam 8.5 km.de aydınlatma çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.
TOKİ’LER DE AYDINLATILIYOR
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun ile çalışma alanlarını gezen Dicle EDAŞ Proje Tesis yöneticisi Bilal Altunç, aydınlatma çalışmalarının ikinci etabında ise farklı yerlerde toplamda 22 km.lik çalışma gerçekleştireceklerini dile getirdi. Altunç, yapılacak çalışma programında Kuyubaşı ve Tılmerç TOKİ aydınlatmasının da yer aldığına vurgu yaparak, şöyle dedi:
“Başta Tılmerç ve Kuyubaşı TOKİ’leri olmak üzere Zafer Caddesi, İbrahim Hakkı Caddesi, Beşiri Çöp kavşağı- Kuyubaşı TOKİ arası Güney çevre yolu, Mereto Caddesi, Çamlıtepe Mahallesi Beşikçi Caddesi ve Tılmerç Mezarlığı önü aydınlatılacaktır. Bu çalışmalar ile 22 km yol güzergâhı daha aydınlatılmış olacaktır. Bunlar ana arterlerde yapılacak çalışmalardır. Şehir merkezin de şebekelerin olduğu yerlerde ise ayrı ekiplerimiz, ihtiyaç duyulan cadde ve sokakları aydınlatmaya devam ediyor”
 KARAYOLLARI EKİPLERİ ALTYAPIYA DİKKAT ETMELİ
Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun ise, aydınlatma yatırımlarının yapılması kadar, var olan aydınlatmaların süreklilik kazanabilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ve diğer kurumların da altyapı çalışmaları sırasında dikkatli olmaları gerektiğini savundu.
Gültepe Kavşağı ile sanayi sitesi kavşağındaki yol çalışmaları sonucunda 2 km.lik bölümde yer alan aydınlatma şebekesinin zarar görmesi sonucu buralardaki aydınlatma lambalarının bir süredir yanmadığına işaret eden İl Müdürü Dursun, “ Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı  97.Şube Şefliği yapacağı çalışmalarda daha dikkatli davranmalı ve ekiplerimizle koordineli çalışmalıdır. Bazı inşaat çalışmalarında da hatlarımız zarar görüyor. Hem kurumlar hem özel şahıslar çalışılan alanlarda bizimle koordineli çalışırsa hatlarımız zarar görmekten kurtulacaktır ve vatandaş mağdur olmayacaktır.” şeklinde konuştu.
9 BİN ARMATÜR FAAL HALE GETİRİLDİ
Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde Batman merkez ve ilçelerinde 7 bin 250 adet eski armatürün bakım ve yenileme çalışmalarının yapılarak faal hale getirildiğini söyledi. Dicle EDAŞ İl Müdürü Dursun, yeni iskana açılan ve daha önce aydınlatma bulunmayan bin 766 noktaya da aydınlatma armatürlerinin takılarak aydınlatıldığını belirterek,  aydınlatma çalışmalarının aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete