GÜNDEM

DEDAŞ’TAN BELEDİYEYE ZİYARET

DEDAŞ’TAN BELEDİYEYE ZİYARET

DEDAŞ’TAN BELEDİYEYE ZİYARET
01-02-2015 18:50
Google News

Dicle EDAŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Genel Müdür Yardımcısı Avni Doğan ve DEPSAŞ İl Müdürü Serhat Öztürk, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’i ziyaret ederek, belediyenin borçlarının yapılandırılması ve ödenmesi konusundaki hassasiyetinden ve dolayı teşekkür etti.

Karagüzel, uzun yıllardır Türkiye’de kurumların biriken borçları olduğunu ve bunların ödenmemesi konusunda bir algı oluştuğunu belirterek “Batman Belediyesi bu algıyı yıktı” dedi.

1 MİLYON 350 BİN TL GECİKME FAİZİ ALINMADI

Batman Belediyesinin DEDAŞ’a olan elektrik borcunu İller Bankası kanalıyla yapılandırarak ödediğini ifade eden Karagüzel “7.5 milyon TL tutarında bir ödeme yapıldı. Biz de DEDAŞ olarak 1 milyon 350 TL tutarındaki gecikme faizini almadık. Borcunu yapılandıran ve ödeyen belediyelerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. İnşallah Batman Belediyesinin yaptığı bu uygulama diğer belediyelere örnek olur” dedi.

AMACIMIZ BORÇSUZ BELEDİYE OLMAK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir de “İller Bankası aracılığıyla borcu iyi şartlarda ve biraz uzun vadeye yayarak yapılandırdık.  Şu anda borcumuz kalmadı. Temel amacımız 6 yıl içinde tüm borçlarımızı silmektir. Temel gayemiz 6 yıl içinde borçsuz bir belediye haline gelmektir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete