GÜNDEM

DEDAŞ’TAN ÇİFTÇİLERE JEST!

DEDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı elektriğin bedelinde indirim uygulayacak.

DEDAŞ’TAN ÇİFTÇİLERE JEST!
27-05-2015 21:18
Google News

2015 yılı tarımsal sulama kampanyasında yüzde 75’e varan indirim oranlarıyla çiftçilerin yüzünü güldürme kararı aldıklarını belirten DEDAŞ yetkilileri, kampanyanın 30 Haziran’da sona ereceğini açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “2015 yılı tarımsal sulama döneminde kullanılan enerji bedeli olarak Dicle Elektrik’in talep ettiği tutarlar dönüm başına pamuk için 105 lira, mısır için 75 lira ve buğday için 25 lira olarak belirlendi. Amacımız çiftçilerin girdi maliyetini minimuma çekmektir” denildi.

ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜK DESTEK

DEDAŞ yetkilileri, elektrik bedelinde yapılacak indirim oranı hesaplanırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üniversiteler, ziraat odaları ve çiftçi temsilcileri gibi konunun tarafı olan farklı kesimlerin görüşlerinin dikkate alındığını belirtti. İndirimli elektrik kampanyasının 30 Haziran’da günü sona ereceğinin altını çizen Dicle Elektrik sözcüsü “Özellikle gündüz sıcaklarda sulama değil, gece sulamaya yoğunlaşalım. Suyumuzu ve elektriğimizi verimli kullanalım ki, gün geçtikçe bölgemiz çoraklaşmasın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete