GÜNDEM

DEDAŞ’TAN ZORKÖY AÇIKLAMASI

Dicle EDAŞ Müdürlüğüne bağlı ekipler, elektrik sayaçlarını dışarı almak için merkeze bağlı Zorköy’de çalışma yürütmek istedi. DEDAŞ ekiplerinin köye girişini engelleyen köylülere jandarma müdahale etti. DEDAŞ Müdürlüğü ise DEDAŞ ekipleri ile köylüler arasında yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı.

DEDAŞ’TAN ZORKÖY AÇIKLAMASI
08-05-2016 18:46
Google News

KÖYLÜLER, ŞİRKETE GELEREK SÖZLEŞMEYE İMZA ATTI

DEDAŞ tarafından başlatılan Örnek Köy Projesi kapsamında Batman merkez Zorköy’de yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yapan İl Müdürü Faruk İşlek “Örnek Köy Projesine Zorköy de katılmak istedi. Köylüler şirkete gelerek anlaşmayı imzaladı. Proje kapsamında ekiplerimiz köye giderek eski elektrik direklerini ve iletim hatlarını yeniledi, köyün 8 trafosu tamir edildi. Ekiplerimiz proje kapsamında bu kez de elektrik sayaçlarını mesken dışına almak Zorköy’e gitti. Ancak sayaçların dışarıya çıkarılması halinde bir daha kaçak elektrik kullanamayacağını anlayan köylüler, ekiplerimizi tartakladı. Olaya jandarma müdahale etti. Köyü terk eden ekiplerimiz önceki gün yine jandarma kontrolünde tekrar Zorköy’e gitti. Ancak köylüler tarafından köye girişleri engellendi” dedi.

“ŞİRKETİN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLDİ”

Çalışmaları izlemek üzere köye gelen DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç ve İşletme Tesis Yöneticisi Hüseyin Argunhan ile yaptığı görüşmenin ardından “Köylüler adına muhtar, Örnek Köy Projesini imzaladı. Köyün elektrik altyapısı yenilendi ancak sıra sayaçların mesken dışına alınmasına gelince köylüler, yaptıkları anlaşmaya uymayarak, ekiplerimizin çalışmasını engelledi. Şirketimizin iyi niyeti açıkça suiistimal edilmiştir’’ dedi. Olayların büyümemesi için DEDAŞ ekipleri ve jandarma tutanak tutarak köyden ayrıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete