GÜNDEM

DEDAŞ, YATIRIM İÇİN BUTONA BASTI

Dicle Elektrik, Batman ve ilçelerinde 128 kilometre havai iletim hattının yeraltına alınacağı 40 milyonluk yatırım için çalışmalara başladı. Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

DEDAŞ, YATIRIM İÇİN BUTONA BASTI
07-06-2018 20:17
Google News

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, yatırım kapsamında Fatih Mahallesinde 38, Şafak Mahallesinde 35, Beşiri’dr 20 ve Pazaryeri ile Bağlar Mahallelerinde de 35olmak üzere toplam 128 kilometre havai iletim hattının yer altına alınacağını aktardı.

BİN 570 DİREK KALDIRILIYOR

Yatırım ile direk havai hatlardan dolayı oluşan görüntü kirliliğinin de sona ereceğini belirten Açar, ”Hatların yer altına alınması çalışmaları yapılırken kaldırımlarda bulunan taşıyıcı direkler de kaldırılacak. Yatırım gerçekleştirilen mahalleler ve Beşiri ilçemizde toplam 1.570 direği kaldırıp, mevcut hatları toplayacağız. Buralarda elektrik tamamen yeraltı kabloları ile iletilecek. İletim hatlarının yeraltına alınması ile enerji güvenliği de sağlanmış olacağından birçok arızanın sebepleri ortadan kalkacak’’ dedi.

MODERN VE GÜVENLİ KABİNLER KURULUYOR

Eskiyen trafoların yerlerine güvenli ve modern kabinler kurulacağını belirten Açar “Fatih Mahallesinde 10, Şafak Mahallesinde 6, Pazaryeri ve Bağlar Mahallerinde 4, Beşiri ilçesinde ise 5 olmak üzere toplan 30 kabin ve 3 direk tipi trafo kurulacak. Kabinlerden 5’i modüler dönüşüm özelliğine sahip olacak. Yatırım bölgelerinde toplam 2 bin 791 adet aydınlatma direği dikilerek, buralarda aydınlatma sorunu tamamen çözülecek. Bu yatırımlar sürerken Batman’ın birçok mahalle, belde, köy ve mezrasında ise enerji hatlarını güçlendirme, yeni enerji nakil hattı kurma, trafo yenileme çalışmaları da devam ediyor dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete