GÜNDEM

Demir, icraatlarını anlatıyor

Yeni dönemde de aday olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev sürecini anlatırken “Yurtdışı ihracatında önemli adımlar attık” dedi.

Demir, icraatlarını anlatıyor
26-09-2022 15:18
26-09-2022 15:19
BATMAN
Google News

 “ERBİL VE SÜLEYMANİYE’YE TİCARETİ KOLAYLAŞTIRDIK”

BATSO Başkanı Demir, BATSO ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) olarak 2018 yılında Erbil Ticaret ve Sanayi Odasıyla iş birliği protokolü imzaladıklarını belirtirken “İş birliği protokolüyle Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirdik. İki ülke arasındaki ticaret hacminin daha yükseğe çıkarılması ve Irak piyasasındaki büyük pazar payını elde etmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2019 yılı Mart ayında Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Musul Ticaret ve Sanayi Odaları ile IKBY Müteahhitler Birliği, Batman Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında uzun süreli işbirlikleri ve ortak yatırımlar geliştirmek için işbirliği protokolleri imzaladık. Ticaret ve ihracatın kolaylaşması sonucu 2019 yılı Mart ayının sonlarında Gaziantep ve Diyarbakır'dan Irak'ın Erbil kentine uçak seferleri başladı. Uçak seferlerin başlamasıyla iş adamlarının Irak'a daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabildiğini ve bunun da ticarete olumlu yansımaları oldu” dedi.

“BANKALARLA TEDARİK ZİNCİRİ PROTOKOLÜ İMZALADIK”

BATSO ile Ziraat ve Halk Bank arasında Tedarik Zinciri Finansman Projesi protokolü imzalandığını hatırlatan Demir “Bu proje ile tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilatı gidermek için satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya varan vade imkanı ile ödeme esnekliği sağlandı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?