GÜNDEM

DEMİRCİLİK ATÖLYESİNİ ANTİKALARLA DONATTI

Batman’da 40 yıldır demir ustalığı yapan 60 yaşındaki Zeki Devşirici, antikalara olan ilgisini, çalıştığı iş yerine yansıttı.

DEMİRCİLİK ATÖLYESİNİ ANTİKALARLA DONATTI
26-01-2018 18:19
Google News

Devşirici, kendisine ait olan demircilik atölyesinin her köşesine eski paralar, bakraçlar ve antika silahlarla donattı.

MÜŞTERİLER, MÜZE GİBİ ATÖLYEYİ ZİYARET EDİYOR

Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan sıcak demircilik ustalığını Batman’da yaşatmaya çalışan Zeki Devşirici, çalıştığı atölyesini farklı bir boyuta çevirdi. Yıllarca topladığı antika eşyaları atölyesinin duvarlarında sergileyen Devşirici, müşterilerine ufak bir müze havası yaşatıyor. Sıcak demir ustalığının ülke kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Devşirici, bu sektörün tekrar canlanması için atölyesini antikalarla dolduğunu belirtti. Vatandaşlar ise Devşirici’nin demir atölyesini müze gezer gibi geziyor.

“TARİHİ BİR MEKÂNIMIZ VAR”

Atölyesini tarihi bir mekana dönüştürdüğünü ifade eden Devşirici, “Burası sadece bir demirci dükkânı değil aynı zamanda tarihi bir mekân. Bu mekânda Osmanlı tarihine dayanan bazı parçalar ve Osmanlı paraları var. Çanak ve çömlekler var. Eski savaştan kaldığını düşündüğümüz çok eski tüfekler var. Buraya ilk gelenler bu tarihi eserlere bakmadan duramıyorlar” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete