SİYASET

DEMİRTAŞ “ABDULLAH GÜL’DEN ALLAH RAZI OLSUN”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Batmanlı barış elçilerinin ailelerine başsağlığı dilemek üzere Batman’a geldi.

DEMİRTAŞ “ABDULLAH GÜL’DEN ALLAH RAZI OLSUN”
14-10-2015 20:55
Google News

Patlamada yaşamını kaybeden İbrahim Atılgan ile 9 yaşındaki oğlu Veysel Deniz Atılgan’ın ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere Gercüş’e giden Demirtaş, acılı aileye başsağlığı dileklerinde bulunduktan sonra Batman’a döndü. Aynı patlamada hayatını kaybeden HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı Batmanlı Aycan Kaya ile Barış Annesi Meryem Mutlu için Beşevler Mahallesi’nde kurulan taziye çadırını da ziyaret eden Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“BASİT BİR İHMAL DEĞİL, İŞBİRLİĞİ VAR”

Konuşmasında, Ankara ile Suruç katliamı arasındaki bağlantıya dikkat çeken Demirtaş “Bu olay basit bir ihmal olayı değil. Devlet içerisinde destek almış, korunup kollanmış, korunmuş alçaklar tarafından bizzat Ankara’ya getirtilerek yaptırılmıştır. Devleti yönetenler bu katliamların sorumluluğundan kurtulmak istiyorlarsa IŞİD mensuplarını yakalayıp yargıya teslim etmeliler. Bu, iki tane gencin kafasına göre Ankara’ya gelip kendini patlatması olayı değildir. Suruç, Diyarbakır, Ankara eylemleri, Mersin ve Antalya’da parti binalarımızın bombalanması, hepsinin devlet içinde bağlantıları vardır. Ankara’da kendini patlatan kişi, Başbakanın elindeki canlı bomba listesindedir. Başbakan diyor ki intihar bombacıların isim listesi bizde. Peki, neden yakalanmadı ve elini kolunu sallayarak nasıl Ankara’ya kadar geliyor? Üstelik bu olaydan sonra bizi suçluyorlar, nerdeyse HDP, oy için kendini patlattı diyorlar” dedi.

“TEK YÜREK OLMAK ZORUNDAYIZ”

Bu acı karşısında tek yürek olunması gerektiğini belirten Demirtaş “Bu acı karşısında insan olan herkesle yüreğimizi tek yürek yapmak zorundayız. Alçaklar hep vardı, hep var olacaklar. Biz rotamızı onlara göre belirleyemeyiz. İnsani değerlerimizi ve siyasetimizi alçakların yaklaşımına göre belirleyemeyiz. Türk, Kürt’te on milyonlarca insanımız bu acının etrafında kenetlendi. Bizim için önemli olan budur” dedi.

“ABDULLAH GÜL’DEN ALLAH RAZI OLSUN”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, telefonla kendisini arayarak başsağlığı dileklerini ilettiğini söyleyen Demirtaş “Telefon açtı ve kendisi adına ailelere başsağlığı taziye mesajında bulundu. Allah, kendisinden razı olsun. Bu da üstüme bir borçtur. Sizlere ve tüm ailelere iletmiş olayım” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete