GÜNDEM

DEMİRTAŞ “ATATÜRK BÜSTÜ YAKANLARI KINIYORUM”

DEMİRTAŞ “ATATÜRK BÜSTÜ YAKANLARI KINIYORUM”

DEMİRTAŞ “ATATÜRK BÜSTÜ YAKANLARI KINIYORUM”
08-10-2014 15:50
Google News

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto olaylarında, yurdun birçok noktasında Atatürk büstünü ve Türk Bayrağını yakma eylemleri gerçekleştirildi.

Olaylar sırasında Gercüş’te bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstü de kimliği belirsiz şahıslar tarafından tahrip edildi. Ulusal ajanslardan alınan bilgiye göre HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk heykeli ve Türk Bayrağı yakılmasıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu. Bir televizyon kanalına konuşan Demirtaş "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.

AZERBAYCAN OLSAYDI…

IŞİD’in Suriye’nin Kobanê kentine yönelik saldırılarını engellemek amacıyla Şanlıurfa’nın Suruç sınırında nöbet tutan halkın askerler tarafından engellendiğini ifade eden Demirtaş “Kobanê değil de Azerbaycan olsaydı, Türk halkı da sınıra yığılsaydı, hükümet oradaki Türkleri gazla copla dağıtır mıydı? İnsanlarımız burayı boşaltmazlar, evlatları orada, IŞİD katliamı ile yüz yüze. Hükümet bu duyguyu anlayamıyor” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete