SİYASET

DEMİRTAŞ’IN HEDEFİNDE ERDOĞAN VE HÜKÜMET VARDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Batman’a geldi.

DEMİRTAŞ’IN HEDEFİNDE ERDOĞAN VE HÜKÜMET VARDI
28-06-2016 21:16
Google News

Kine Em Parkı’nda gerçekleştirilen iftar programına Eş Genel Başkan Demirtaş’ın yanı sıra Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan, HDP ve DBP İl Yönetimi, KJA Yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilgi gösterilen programda Demirtaş, iftar yemeğinin ardından halka seslenerek Hükümetin iç ve dış politikalarını eleştirdi.

“VALİLİKLERİ KALDIRACAĞIZ”

Atatürk Parkı’nda düzenlemek istedikleri iftar programının Valilik tarafından yasaklanmasını eleştiren Demirtaş “Halen 100 yıl önceki gibi bir kamu yönetimi anlayışı var Batman’da. Zannedersiniz ki Batman kendi tapulu malıdır. İlle Demirtaş’ı Batman’a sokmayacak, miting yaptırmayacak, iftar yaptırmayacak. Vali, devletin memurudur. Maaşını bile halk ödüyor. Allah nasip eder de koalisyon ortağı olursak ya da iktidara gelirsek ilk işimiz Valilikleri kaldırmak olacaktır. Halkın seçilmişlerine gözaltı, tutuklama, kayyum tartışması olacak, buraya atanmış memurlar kendini Batman’ın sahibi sanacak. Batman halkının iradesine her türlü saygısızlığı yapacak. Ondan sonra da ben buranın valisiyim, burayı yönetiyorum diyecek. Kusura bakma kardeşim Batman halkı da sana zerre kadar saygı göstermez” dedi.

“BATMAN YOKSULLUK VE İŞSİZLİKTE 1. SIRADA”

Batman’ın yoksulluk ve işsizlik sıralamasına değinen Demirtaş “Geri kalan bütün 80 şehir Batman’dan üst sırada. Buraya atanmış Valiye sesleniyorum. Sen benimle uğraşacağına şu rezalete bak. Batman halkı bu partiye canını, malını, iradesini, her şeyini teslim etmiş. Sen buraya saldırarak Batman’da saygı görebilir misin? Halk karşısında zerre kadar saygıları yok. Türkiye Cumhuriyeti tarihi, bunlar gibi çok sayıda cumhurbaşkanı, başbakan, bakan gördü geçirdi. Kenan Evren bakın kemikleri toprak oldu. Bir zamanlar buraları faili meçhullerle cehennem eden Çiller nerede? Bak Batman burada. Batman’da biz iktidardayız. Akıbetiniz bunlar gibi olacak” dedi.

“MOSKOVA’YA GİTTİĞİMDE VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLANMIŞTIM”

Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerini değerlendiren Demirtaş “Ne diyordu one munietçiler, İsrail’in Filistin halkına mazlum Gazze halkına yaptıklarından dolayı biz hesabını soracağız diyorlardı. Bak devir döndü dolaştı nereye geldi. Hani mazlum Gazze halkı, hani Filistin halkı, hani Kudüs, hani Mescid-i Aska, bak hepsini kendi çıkarları için satan bir anlayış ortada. Bunlara bunun için oy verenlere sormak istiyorum. Kendinizi aldatılmış his etmiyor musunuz? Rusya ile de öyle değil miydi? Uçağı biz düşürdük, özür dilemesi gereken onlar diyordu. Böyle Kasımpaşa kabadayılığı ile dış ilişki olmaz. Ben Moskova’ya gittiğimde beni hain ilan etmişlerdi. Şimdi Putin’den af diliyor” dedi.

“FİLMİN SONU YAKLAŞIYOR”

Hâkim ve savcılara yönelik baskından bahseden HDP’li Demirtaş “Bana sormayın Abdullah Gül’e sorun Bülent Arınç’a sorun. Deyin ki bu adam satar mı satmaz mı? Satmadığı arkadaşı yoldaşı kalmadı. Bak Yargıtay’a hepsini kendine yakın kişileri atadı. Hakimler savcılar kan ağlıyor. Biraz hukuka inan savcı hakim istifa etmeyi düşünüyor. Bunun önündeki tek engel HDP’dir. Filmin sonu yaklaşıyor. Birazdan THE END yazacak. Bizi dokunulmazlıklarla, cezaevleri ile korkutmaya çalışıyorlar. Buradan bin tane Selahattin Demirtaş çıkar. Beni hapse atsanız ne çıkar?” ifadelerini kullandı. Demirtaş, iftar programının ardından Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan çay ocağında vatandaşlarla çay içip sohbet etti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete