SİYASET

DEMİRTAŞ, TAZİYE ZİYARETİ İÇİN BATMAN’DAYDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nezir Nasıroğlu’na başsağlığı dilemek için Batman’a geldi.

DEMİRTAŞ, TAZİYE ZİYARETİ İÇİN BATMAN’DAYDI
24-04-2015 20:55
Google News

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün AK Parti Batman seçim lokalinde yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden eski milletvekili Nezir Nasıroğlu’nun oğlu için taziye ziyaretinde bulund. Merkeze bağlı Kayabağ, köyündeki taziye evinde eski milletvekili Nezir Nasıroğlu’nu ziyaret eden Demirtaş, taziye dileklerini bildirdi. Ölen Abid Nasıoğlu’nun babası Nezir Nasıroğlu ve amcası Necat Nasıroğlu’na başsağlığı dileklerinde bulunan Demirtaş, Nasıroğlu ailesinin bölgede birlik ve beraberliği sağlamak adına önemli rol üstlendiğini kaydetti. Demirtaş taziye ziyaretinde yaptığı konuşmada, Nasıroğlu ailesi için üzüntü duyduğunu dile getirerek, aile için Allah’tan sabır diledi. Sabırdan başka çarenin olmadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Kardeşlerimiz arasında bu tür olayların can yakan olayların olmaması için elbette ki hepimiz çaba sarf ediyoruz. Ben Nasıroğlu ailesinin bu acıyla birlikte bölgenin halkına halkın içindeki barışa katkı sunduğunu biliyorum. Yıllardır bunun için çaba sarf ettiklerini de biliyorum. Bundan sonra da böyle bir çabalarının olacağını da biliyorum.

ÖLÜM KARŞISINDA HEPİMİZ ÇARESİZİZ

Demirtş, böyle acıların bir daha yaşanması temennisinde bulunarak şunları kaydetti: “Ölüm karşısında hepimiz çaresiziz. O dakika doldu mu bizim çaremiz yoktur. Fakat geri kalanlar sabırla beklemelidir. Bunun için çaba sarf etmemiz lazım. Ölüm acısı karşısında hepimiz sabrı metanetli göstermemiz lazım. Bütün Batman halkının bu ailemizin etrafında dört dönmesi lazım. Bu tür acıların yaşanmamsı için gençlerimizin bu tür olayları yaşamaması için, el ele vermemiz lazım. Gün kardeşlik ve el ele verme günüdür. Siyasetler gelip geçicidir. Ama insanlık kardeşlik bakidir. Aslolan budur. Siyasetimiz ne olursa olsun, gönül bağımızı kardeşliğimizi asla unutmamalıyız. Ben Nezir Nasıroğlu’nun metanetli ve örnek bir olgunla bu acıyı karşıladığını görüyorum. Acısını yürekten paylaşıyorum. Allah hiç kimseye bir daha böylesi bir acıyı yaşatmasın.” Demirtaş’a Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve çok sayıda partili eşlik etti. Demirtaş, taziye ziyaretinin ardından Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete