GÜNDEM

DEMİRYOLLARI, ŞEHRİN DIŞINA ÇIKARILSIN

DEMİRYOLLARI, ŞEHRİN DIŞINA ÇIKARILSIN

DEMİRYOLLARI, ŞEHRİN DIŞINA ÇIKARILSIN
19-09-2014 20:04
Google News

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Devlet Demiryollarına ait şehir içinde kalan 14 kilometrelik hattın, şehir dışına taşınması konusunda basın açıklaması yaptı.

Eşbaşkanlar, konuyla ilgili olarak “Devlet Demiryollarına ait Batman- Kurtalan Demiryolu hattının Balpınar sınırlarından başlayarak Tilmerç sınırlarını terk eden bölümü Belediyemiz sınırları içerisinden geçmektedir” dedi.

VATANDAŞLAR, ZARAR GÖRÜYOR

Özdemir ve Akel, açıklamalarının devamında “Yaklaşık 14 km’lik bir mesafeyi kapsayan bu alanda şehir içi yollar ile demiryolu hattı yer yer çakışmaktadır. Devlet Demiryolları Kurumu şehir içinde kalan hattı şehir dışına taşımak veya gerekli güvenlik önlemleri almak yerine, Bakanlar Kurulunun eski tarihli bir kararını gerekçe göstererek sorumluluğunu diğer kurumlara atmaktadır. Tilmerç hemzemin geçidinde ve diğer bölgelerdeki hemzemin geçitlerde son zamanlarda meydana gelen trafik kazalarında vatandaşlarımız zarar görmektedir. Yolcu ve yük taşımacılığı konusunda önemli bir rolü kalmayan demiryolunun kent dışına çıkarılması için ilgili kuruma resmi başvurumuzu en kısa sürede gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?