SİYASET

DEMOKRASİ NÖBETİNİN SON GÜNÜNDEN NOTLAR:

15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da 28 gün boyunca düzenlenen demokrasi nöbeti, sona erdi.

DEMOKRASİ NÖBETİNİN SON GÜNÜNDEN NOTLAR:
11-08-2016 20:12
Google News

CUMHURBAŞKANI BAŞLATTI, CUMHURBAŞKANI BİTİRDİ

FETÖ üyeleri tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da 28 gün boyunca demokrasi nöbeti düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan nöbet, yine Cumhurbaşkanı’nın talimatı üzerine sona erdi. Batman’da Valilik Kavşağı’nda düzenlenen demokrasi nöbetinin son günü de yoğun katılımla gerçekleşti.

PARTİ TEMSİLCİLERİ ALANDAYDI

28 günlük demokrasi nöbetinin son gecesine Vali Ahmet Deniz, AK Parti İl Başkanı Diyettin Uçar, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Hüda Par İl Başkanı Emin Doğru, Demokrat Partisi İl Başkanı Ahmet Güneş, MHP Merkez İlçe Başkanı Eşref Demirsoy, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ONLARIN OYUNUNU BOZACAĞIZ”

Demokrasi nöbetinde konuşan Vali Ahmet Deniz, 28 gün boyunca meydanları boş bırakmayan Batman halkına teşekkür ederek “Diyarbakır ve Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki saldırıyı lanetliyorum. Onlar bir şeyden rahatsızlar. Halkın meydanlardaki vatan, millet sevgisi ile ayakta duruşundan rahatsızlar. Nasıl FETÖ'nün oyununu bozduysak milletçe yine bozacağız. Bu milletin birlik ve beraberliği var bin yıldır bu coğrafyada Türk, Kürt, Arap, Çerkez olarak bir aradayız ama onlar bunu anlayamazlar” dedi.

DEV EKRANDA CUMHURBAŞKANINI İZLEDİLER

Demokrasi nöbeti sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde halka seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşması, Batman’da da pür dikkat izlendi. Alanda kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanını an be an izleyen Batmanlılar, konuşmasının sonunda alkış ve ıslıklar çaldı.

DP’DEN ANLAMLI MESAJ

Demokrasi nöbetine destek veren Demokrat Partisi (DP) İl Başkanı Ahmet Güneş “Halkımız, demokrasiye vurulan hiçbir darbeye geçit vermiyor. Bu alanlarda günlerdir demokrasi nöbeti tutarak FETÖ’cülerin oyununu bozan halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MHP’Lİ BAŞKAN, BATMANLILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sabahın ilk ışıklarına kadar alanda nöbet tutan MHP Merkez İlçe Başkanı Eşref Demirsoy ise “Bu birliktelik, ülkemize güç kattı. FETÖ’nün oyunu, halkımızın dirayeti ve kararlılığı sayesinde bozuldu” dedi.

GRUP TİLLO, İLAHİ DİNLETİSİ SUNDU

Yoğun katılımın sağlandığı demokrasi nöbetinde, Siirt’ten gelen Grup Tillo, ilahi dinletisi sundu. Kalabalık kitle de Grup Tillo sanatçılarının seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ilahilere eşlik etti.

KINA TÖRENİ YARIDA BIRAKIP NÖBET TUTTULAR

Demokrasi nöbetinin son gecesinde renkli sahneler yaşandı. Kına törenini yarıda bırakarak alana gelen Zeynep Direk ve İdris Işık çifti, alandaki vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. , genç çift, üzerinde “sen emret 2023’e kadar nöbet tutarız” yazılı pankart ile sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttu.

BİLİCİ, KADINLARLA BİRLİKTE ALANDAYDI

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mevlide Bilici, ilk gün olduğu gibi son gün de alanda nöbet tuttu. Kadınlarla birlikte alanda nöbet tutan Bilici “İşini, gücünü bırakıp demokrasi için alanlara çıkan kadınlarla birlikte 28 gündür alanlardayız. Bir mücadelenin içinde kadın varsa, o mücadelenin sırtı yere gelmez” dedi.

MİLLİ İRADE PLATFORMU’NDAN VALİYE ŞÜKRAN BELGESİ

Milli İrada Platformu, darbe nöbetinin son gecesinde Vali Ahmet Deniz’e şükran belgesi takdim etti. Verilen şükran belgesinde “15 Temmuz gecesi millet iradesine darbe teşebbüsü karşısındaki dik duruşunuz ve özgürlük meydanındaki milli irade nöbetlerine katkılarınızdan dolayı şükranlarımızı arz ederiz” ifadeleri yer aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?