GÜNDEM

DEMOKRASİ PLATFORMU, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

DEMOKRASİ PLATFORMU, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

DEMOKRASİ PLATFORMU, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
07-07-2014 19:03
Google News

Emek ve Demokrasi Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla çözüm sürecini baltalayacak her türlü hareketten uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Suriye’de devam eden IŞID vahşeti ve Van’da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapan Platform “Arap Baharı yaftasıyla dolaşıma sokulan ve çok geçmeden, emperyalizmin yeni dizayn süreci olduğu anlaşılan bu göreli özgürlük arayışı, söz konusu coğrafyada halklara baharı değil adete karakışı getirmiş, milyonlarca insan mülteci durumuna düşerken, yüz binlerce insan katledilmiştir.  Klasik diktatörlükler, yerlerini taklitlerine bırakmış, Yemen, Mısır, Suriye ve pek çok ülkede idamlar, infazlar ve kitlesel katliamlar devlet eliyle gerçekleştirilerek, tüm bunlara meşruiyet kazandırılmak istenmiştir. İran’daki infaz ve idamlar, AKP Hükümetinin IŞİD ve benzeri çetelere yönelik dostane politikaları, diktatör Esad rejiminin ve bağnaz Maliki hükümetinin, Kürtlere yönelik katliamcı ve inkar eden stratejileri, Kobanî’de ve tüm Rojava’da açık bir Kürt soykırımına dönüşmüş, Van’da infaz edilen Alican Erikmen şahsında, adına çözüm süreci süreç baltalanmak istenmiştir.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu olarak defalarca ifade ettiğimiz gibi, Kürt Halkının özgürlük arayışı katliamlarla, yok saymayla, sürgünlerle bastırılamaz. Rojava Kobani’deki IŞİD vahşetini ve Van’daki Alican Erikmen infazını kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete