SİYASET

DEMOKRASİ PLATFORMU “MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Batman Demokrasi Platformu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifin Meclis’te kabul edilmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu açıkladı.

DEMOKRASİ PLATFORMU “MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”
27-05-2016 19:33
Google News

Dokunulmazlık tartışmalarını protesto etmek amacıyla düzenlenen kitlesel basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanları ve Yöneticileri, Petrol İş Yöneticileri, SES ve Eğitim Sen Temsilcileri, Genel İş Üyeleri ve KESK Yöneticileri katıldı.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMALARI, ÇATIŞMALI SÜRECİN PARÇASIDIR

Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde basına açıklama yapan Ekoloji Eş Sözcüsü İlham Kuyumcu “Demokratik kamuoyunun, emek ve meslek örgütlerinin tüm çağrılarına rağmen çatışmalar devam ettirildi. Hala her gün evlere, binalara roketler, havanlar atılıyor, şehirlerde bombalar patlıyor, insanlarımız can veriyor. Şimdi de halkın oyları ile meclise gönderilen HDP vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik Saray darbesini gerçekleştirilerek seçilmiş siyasetçilerin söz söyleme, düşünce açıklama hakkı ellerinden alınmaya çalışılıyor. Dokunulmazlık tartışmaları, çatışmalı sürecin ve konseptin bir parçası olarak devreye sokulmuştur. Aksi halde haklarında ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suç iddialarıyla onlarca dosyaları bulunan vekiller hakkında bu güne kadar böyle bir gündem oluşturulmaması da bu gerçeği tekrar göstermiştir. Bütün bu gerçeklik ışığında sürdürülen bu süreçlere karşı barışı, halkların kardeşliğini ve demokratik yaşamı savunan mücadelemizi yükselteceğimizi bütün kesimlerinde bir arada tepkilerini ortaya koyması gerektiğini kamuoyuna deklare ediyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete