GÜNDEM

DEMOKRASİ PLATFORMU “ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİYOR”

Batman Demokrasi Platformu, bölgede yaşanan çatışma ve operasyonlarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

DEMOKRASİ PLATFORMU “ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİYOR”
23-12-2015 20:05
Google News

Şırnak, Diyarbakır, Cizre, Nusaybin ve Mardin’in ilçelerinde uygulanan uzun süreli sokağa çıkma yasaklarına tepki gösterin Demokrasi Platformu, çözüm sürecinin devamı için müzakerelerin başlamasını istedi. Demokrasi Platformuna üye dernek ve sendikaların temsilcilerinin katılımı ile Belediye binası önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel ile Sabri Özdemir, Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar, DBP İl Başkanı Mehmet Can, İl Genel Meclis Eş Başkanı M. Salih Altun da destek verdi.

“YAŞANANLARDAN KÜRTLER SORUMLU DEĞİL”

Bölgede yaşananlara ilişkin açıklama yapan İl Genel Meclis Eş Başkanı M. Salih Altun “Yaklaşık 4 aydır öz yönetimler ilan ediliyor. Öz yönetimler ilan edilirken hendeklerle, çatışmalarla ilan edilmedi. Halkımız bundan sonra biz kendimizi yönetmek istiyoruz dediler. Bölgede bulunan kurumlar gibi biz de öz yönetim ilanlarına destek verdik. Ama AK Parti Hükümetinin halkımıza ve seçilmişlerimize ciddi bir yönelim oldu. Bugün Cizre’de Şırnak’ta, Silopi’de, Sur’da, Dargeçit’te iç savaş görüntüsü var. Şırnak’ta Genelkurmay Başkanı, Silopi’nin sokaklarına tanklarla toplarla nasıl mücadele edeceklerini tek tek işaretleyip komutlar veriyordu.  Şuanda yaşanan savaşta Kürtler sorumlu değildir. Bu savaşın ilanı AK Parti Hükümeti ve saray hükümeti tarafından yapmıştır” dedi.

“TÜRK HALKI BİZİM YANIMIZDA OLMALI”

Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ise “AK Parti Hükümeti biz seçilmişleri görevden uzaklaştırsa da asla ve asla halkın iradesini gasp edemez. Ülke kaosa sürüklenmektedir. Türkiye halkının bizim yanımızda olması lazım. Kutuplaşmamak lazım. Bir an önce Öcalan’la masaya oturulmalı ve bu savaş acilen durdurmalıdır. Yoksa ülke kaosa gitmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete