SİYASET

“DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ”NDEN NOTLAR

Cumhurbaşkanlığının talimatı ile tüm yurtta Valilikler tarafından düzenlenen eşzamanlı miting, Batman’da da yoğun katılımla gerçekleşti. Valilik tarafından Emniyet Kavşağı’nda gerçekleştirilen ve Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Fuat Güney, 14'üncü İUS Üs Komutanı Engin Güneş, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi’nin katılım sağladığı Demokrasi Mitingine AK Parti, CHP, Hüda-Par, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi destek verdi.

“DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ”NDEN NOTLAR
08-08-2016 22:01
Google News

ALAN, SOĞUK SU İLE YIKANDI

Saat 17.00’de başlayacak olan miting için alanda temizlik çalışması yürütüldü. Valiliğin talimatı ile alan, soğuk su ile yıkandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Mitingde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Katılımcılar, 2 arama noktasında üst aramasından geçtikten sonra alana ulaştı.

BAYRAK VE FLAMALAR YERİNE TÜRK BAYRAKLARI TAŞINDI

Valilik tarafından gerçekleştirilen ve AK Parti, CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ile Hüda Par’ın katıldığı mitingde, partilerin bayrak ve flamaları yerine Türk Bayrakları taşındı.

MİTİNG, YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da 23 gün boyunca gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin finali, demokrasi mitingi ile gerçekleştirildi. Hazırlıkları günler öncesinden yapılan mitinge 7’den 70’e yoğun kalabalıkların katıldığı gözlendi.

CHP’NİN MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI ALANDAYDI

CHP Batman il Başkanı Adnan Yaşar’ın, İstanbul Yenikapı Mitingine katılmak üzere kentten ayrılması üzerine Batman’daki mitinge CHP Merkez İlçe Teşkilatı katılım sağladı. Merkez ilçe Başkanı Mehmet Ekin “Batman İl Başkanımız ve bir grup heyet İstanbul yeni kapıda yapılan mitinge katıldılar. Bizlerde Batman Merkez İlçe olarak Batman’daki mitinge katıldık. İlk günden bu güne kadar hep alanlardaydık desteklerimizi sunuyorduk. CHP Batman Teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

VALİYE SEVGİ SELİ

Yaklaşık 1 ay önce Valiler Kararnamesi ile Batman’a atanan Vali Ahmet Deniz, kitleden büyük ilgi gördü. Alanda bulunan vatandaşlar, sık sık Vali Deniz’e sevgisini göstererek teaurat yaptı.

SIK SIK DUALAR OKUNDU

Siyasi parti temsilcileri ve Vali Deniz’in konuşma yaptığı mitingde, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için sık sık dualar okundu.

KIZILAY YİNE ALANDAYDI

Türk Kızılayı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetine verdiği desteği, mitingde de sürdürdü. Türk Kızılay Batman Şubesi, mitinge katılan vatandaşlara su ve yiyecek ikramında bulundu. Vatandaşlara kendi elleriyle ikramda bulunan Türk Kızılay Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

SAĞLIK EKİPLERİ TEYAKKUZDAYDI

Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler de mitingde teyakkuzdaydı. Olası durumlara karşı hazırda bekleyen sağlıkçılar, vatandaşlara ilk müdahaleyi çadırda yaptı.

İLÇE KAYMAKAMLARI BİR ARADAYDI

Batman halkının yanı sıra Hasankeyf, Sason, Gercüş, Kozluk ve Beşiri İlçe Kaymakamları da miting alanındaydı.

ORTAK MESAJ: BİRLİK-BERABERLİK

Mitingde konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Hüda Park İl Başkanı M. Emin Doğru, Saadet Partisi il Başkanı Mehmet Fırat ile diğer katılımcılar, ortak bir mesaj verdi. mitingde yapılan konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete