EĞİTİM

DENEYAP’A EN YOĞUN BAŞVURU BATMAN’DAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Batman'da öğrenci seçme sınavı devam ediyor.

DENEYAP’A EN YOĞUN BAŞVURU BATMAN’DAN
13-10-2021 17:05
13-10-2021 17:06
Google News

DENEYAP ATÖLYELERİNE EN FAZLA BAŞVURU BATMAN’DA

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, Batman Gençlik Merkezi ve Petrolkent Gençlik Merkezinde günde 4 oturum halinde yapılan sınavların devam ettiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 27 ilde daha Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması talimatı verilerek, altyapısının oluşturulduğunu söyledi. Deneyap Teknoloji Atölyesi için Batman'da yoğun başvuru olduğunu belirten Özperk, yaklaşık 6 bin başvuru ile İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü en çok başvuru yapılan il olduklarını bildirdi.

SINAVLAR 11 EKİM’E KADAR

Özperk, 11 Ekim'de başlayan sınavların ay sonuna kadar devam edeceğini aktararak “Günde 4 oturum olmak üzere şu anda bilgisayar ortamında online sınavlar yapılıyor. Önce ortaokullar, sonra da liseler sınava girecek. Ekim ayının sonuna kadar sınav maratonu devam edecek. Daha sonra ise uygulamalı sınav olacak. Bu sınavlardan başarılı olanlar Batman Petrolkent Gençlik Merkezimizde hazırladığımız Deneyap atölyesinde uzman eğitmenlerin gözetiminde 3 yıl boyunca teknolojik, robotik kodlama, yazılım, uzay ve teknolojileri alanında eğitim alacaklar” dedi. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete