TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Deprem bölgesinde öğrenciler karnelerini aldı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa’da öğrenciler karnelerini aldı.

Deprem bölgesinde öğrenciler karnelerini aldı
20-01-2024 00:10
19-01-2024 16:06
Google News

- Gaziantep

Gaziantep'te 1768 eğitim kurumunda 725 bin 667 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Vali Kemal Çeber, AK Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil ilçesindeki Osman Gazi Ortaokulu'ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Çeber ve beraberindekiler, buradaki öğrencilerin karnelerini dağıttı. Çeber, gazetecilere, önemli eğitim yatırımlarının sürdüğüne işaret ederek, gelecek dönemlerde eğitimle ilgili bir sorunun oluşmayacağını dile getirdi.

- Malatya

Battalgazi İlçesinde Orduzu Nadire Dernek İlkokulu'ndaki karne dağıtımı törenine katılan Vali Ersin Yazıcı'yı okul bahçesinde öğrenciler çiçekle karşıladı. Yazıcı, anaokulu sınıfındaki öğrencilerle bir süre sohbet etti. Birinci sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü sınıfı da ziyaret eden Yazıcı, burada yaptığı konuşmada kentte 148 bin 771 öğrencinin bugün karne aldığını, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladıklarını söyledi. Depremden etkilenen Malatya'da eğitimin aksamadan devem ettiğini bildiren Yazıcı, "11 bin 678 öğretmenimizle birlikte 872 okulumuzda ilk yarıyı tamamladık. Bundan sonra da mevcut okullarımızda ikili öğretimle öğretmen arkadaşlarımızın gayretleriyle eğitim öğretim yılını sağlıklı şekilde tamamlayacağız. Deprem koşulları içerisinde öğrencilerimizin normalleşmesi, normal yaşamlarına devam etmesi adına tıpkı 6 Şubat'tan önce okullarımızdan yapılan tüm etkinliklerin aynı şekilde bu dönemde yapılması için özel gayret gösterdik." diye konuştu. Yazıcı konuşmasının ardından beraberinde İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile öğrencilere karnelerini verdi.

- Adıyaman

Adıyaman'da 904 okuldaki 160 bin 609 öğrenci, karnelerini törenle aldı. Vali Osman Varol, Yenimahalle'deki K12 konteyner kentteki Vefa İlkokulu'nda düzenlenen törene katılarak öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Varol, depremzede çocuklarla sohbet etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete