TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Deprem bölgesinde Regaip Kandili idrak edildi

Regaip Kandili, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'teki camilerde idrak edildi.

Deprem bölgesinde Regaip Kandili idrak edildi
12-01-2024 13:21
12-01-2024 13:22
Google News

- Gaziantep

Gaziantep'teki camilerde Regaip Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Camiye gelen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar, özellikle Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu. "Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte vatandaşlar, yatsı namazı öncesi Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret etti. Vatandaşlar, Dergah Camisi'nde yatsı namazını kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Cemaate ikramda bulunuldu.

- Kahramanmaraş

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta da Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Abdulhamithan Camisi'nde gerçekleştirilen programda, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Programın ardından vatandaşlara kandil simidi ve lokum ikramında bulunuldu. Kentteki diğer camilerde de kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

- Malatya

Malatya'da Regaip Kandili dolayısıyla camilerde program düzenlendi. Kernek Karagözlüler Camisi'deki programda, imam hatip Necmeddin Ceylan Kur’an-ı Kerim okudu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete