YAŞAM

Deprem mağduru Gökçe, kemanıyla konser veriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da 11 yaşındaki Gökçesu Özdemir, duvarları yıkılan binadan çıkardığı kemanı ile depremzedelere moral veriyor.

Deprem mağduru Gökçe, kemanıyla konser veriyor
17-03-2023 11:30
16-03-2023 20:06
BATMAN
Google News

KEMANI, ENKAZIN ALTINDAN ÇIKARILDI

Adıyaman'da küçük yaşta keman ve bağlama dersleri alan Altınşehir İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gökçesu Özdemir'in oturduğu binanın duvarları, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldı. Ailesiyle Adıyaman Üniversitesi Stadyumu içinde kurulan çadır kentte yaşamaya başlayan Özdemir, kendisi gibi depremzedelere moral vermek istedi. Babasının, enkazın altından çıkardığı kemanıyla Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait Gezici Kütüphane aracılığıyla çadır kentlerde mini konser vermeye başlayan Özdemir “Oturduğumuz bina sallanmaya başladı. Ablamla birlikte yatağın kenarına eğildik.

Duvarlar yıkıldı. Kimisi evinin kapısını açamıyordu, onlara yardımcı olduk. Kemanım ve sazım vardı. Annem ve babam buradakilere moral vermem için kemanımı enkazın altından çıkardı. Sazım kırılmıştı ama kemanım sapasağlamdı. Kaldığımız yere gezici kütüphane geldi. Onların desteğiyle depremzede çocuklara ve ailelere moral olsun diye konser veriyorum” dedi. Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü Gezici Kütüphanesi Görevlisi Hasan Göker ise Adıyaman'da çocuk ve gençlerin depremin etkilerini üzerinden atmasını sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete