GÜNDEM

Depremde 47 Batmanlı hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem 10 şehirde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Depremde 47 Batmanlı hayatını kaybetti
09-02-2023 22:52
09-02-2023 22:53
Google News

Depremde hayatını farklı şehirlerde 47 Batmanlı hayatını kaybetti.

Antakya’da yaşayan Gazanfer Toprak’ın abisi ve yakınları oturdukları apartmanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Vefat eden aile fertlerinden Ebru ve Cemre Kavak’ın cenazeleri dün Batmana getirilerek Tilmerç mezarlığında toprağa verildi.

Toprak ailesinden Şükran Toprak Bilim, Vekil Toprak, Ayşe Toprak, Halil Toprak, Servet Toprak, Nevin Bilim Tekin, Pervin Toprak, Ela Toprak ve Ekin Toprak’ın cenazelerinin de Batmana getirilerek Tilmerç’te defnedileceği öğrenildi. Batmanlı bir başka hemşehrimiz Hatice Birol ile öğretmen kızı Büşra Birol da Hatay Arsuz’da enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Anne ile kızı Çanakkalede toprağa verildi.

İskenderun’da yaşayan Kuyumcu ailesinin 22 yaşındaki kızları Diyetisyen Umay Uğurluay da enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi ve İskenderun’da toprağa verildi. Zozan Artaratlı Adıyaman’da hayatını kaybetti ve Batmana getirildikten sonra Kurtalanda toprağa verildi. Bir başka hemşehrimiz Zeynep Demir’in de cenazesi enkaz altından çıkarılarak Batmana getirildi ve Asri mezarlıkta defnedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete