TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Depremden etkilenen 11 ilde okul kütüphaneleri açılacak

Depremden etkilenen şehirlerde okul kütüphaneleri açma hedefiyle yola çıkan TSKB, ilk kütüphanesini Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda hizmete açtı.

Depremden etkilenen 11 ilde okul kütüphaneleri açılacak
13-09-2023 18:16
14-09-2023 00:17
Google News

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin nitelikli sürdürülebilir kalkınması için 73 yıldır faaliyetlerine hız kesmeden devam eden TSKB, deprem bölgelerinde eğitime katkıda bulunmak amacıyla kapsamlı bir proje başlattı.

Binlerce kitabın yanı sıra çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli akıl oyunları ve eğitim destek araçları içeren zenginleştirilmiş okul kütüphaneleri kurmak için yola çıkan banka, ilk Z-Kütüphanesi'ni "TSKB Cumhuriyet 100. Yıl Kütüphanesi" adıyla 12 Eylül'de Türk Kütüphaneciler Derneği ve Adıyaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda hizmete açtı.

Estetik ve ergonomik tasarımıyla ayrışan, öğrencilerin bilgiyi sevme ve kolay öğrenme pratiklerine katkı sağlayan sosyal bir etkinlik alanı olarak hazırlanan Z-Kütüphane'de 4 binin üzerinde kitap, çocukların okuma becerisi ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli akıl oyunları, teknolojik gereçler ve eğitim destek araçları bulunuyor. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete