TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Depremin psikolojik izlerini silmeye çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep, depremin psikolojik izlerini çeşitli kültürel ve sanatsal programlarla atlatmaya çalışıyor.

Depremin psikolojik izlerini silmeye çalışıyor
02-10-2023 14:30
02-10-2023 14:07
BATMAN
Google News

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, depremin insanları her alanda derinden yaraladığını söyledi.

Depremin hemen ardından devletin yaraları sarmak için seferber olduğunu belirten Çeber, bir yandan kalıcı fiziki yapılar yaparken bir yandan da insanların normalleşmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde "Uluslararası GastroANTEP Kültür Yolu Festivali"ni düzenlediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok dolu ve güzel bir festival geçirdik. 10 gün boyunca çok keyifli zaman yaşadık. 1 milyon 200 bin kişi festivali ziyaret etti. Sergiler, konserler, çalıştaylar dolu dolu geçti. Çok insanla görüştüm, herkes çok mutluydu. Bu şehrin yaralarını kültür ve sanatla sarmayı da asli görevlerimizden biri biliyoruz. Depremin acılarını fiziki işleri yaparken sarıyoruz. Örneğin kalıcı konutlar yapıyoruz. İnşallah 29 Ekim'den itibaren teslimlerine başlayacağız. Bir taraftan onlarla uğraşırken bir taraftan kültür, sanat, spor gibi her alanda aktiviteleri en yoğun şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete