GÜNDEM

Depremzede çocuklar, gezici otobüsle eğleniyor

Depremden etkilenen çocuklar, gezici kütüphane otobüsünde moral buluyor.

Depremzede çocuklar, gezici otobüsle eğleniyor
22-02-2023 08:30
21-02-2023 15:31
BATMAN
Google News

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesine bağlı gezici kütüphane otobüsü, depremzede çocuklara destek için Adıyaman’a geldi. Kentte konuşlanan gezici kütüphaneden faydalanan çocuklar, farklı aktivitelerle güzel zaman geçiriyor.

DEPREMİN İZLERİNİ UNUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Çocuklar için 1500, yetişkinler için 2 bine yakın kitap bulunan gezici kütüphanede, internet, sinema, bilgisayar hizmeti de veriliyor. Gezici kütüphaneyi kullanan çocuklar, resim, matematik, zeka oyunları gibi etkinliklerle depremin izlerini unutmaya çalışıyor. Kütüphane Görevlisi İlyas Yıldızhan “Sabah saatlerinde çocuklara kreş eğitimi veriyoruz.

Çocuklarla boyama, resim çizme, kitap okuma etkinlikleri yapıyoruz. Öğleden sonra yetişkinlere yönelik etkinlikler yapıyoruz, ders çalışmak isteyenler için 4 bilgisayarımız var, isteyen çocuklara veriyoruz. Akşam sinema ve animasyon etkinliği yapıyoruz. Çocuklar için çok iyi bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarda depremin izlerini silmeye çalışıyoruz. Topladığımız oyuncakları da çocuklara hediye ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete