GÜNDEM

Depremzedeler açık kapıda karşılanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Batman'a gelen depremzedelerin talepleri, Açık Kapı Şube Müdürlüğü aracılığıyla karşılanıyor.

Depremzedeler açık kapıda karşılanıyor
02-03-2023 18:00
02-03-2023 13:36
BATMAN
Google News

Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Batman'a gelen depremzedeler için karşılama noktasına dönüştürüldü. Şube Müdürlüğü Personeli dışında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), AFAD ve Türk Kızılay Masalarında personeller, 24 saat esaslı çalışıyor.

11 BİN 881 BAŞVURU…

Vali Vekili Kadir Kılıç, depremin yaşandığı ilk günden bugüne kadar Batman'a 11 bin 881 kişinin gelerek Açık Kapı Şube Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi. Depremzede vatandaşların barınma, gıda ve giyim gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ana koordinasyonun Açık Kapı Şube Müdürlüğünde yapıldığını belirten Kılıç “Depremzedelere destek için 7 gün 24 saat esaslı çalışma yürütüyoruz. Misafirlerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 1345 kişinin konaklama işlemi yapıldı. Şu an itibarıyla ilde konaklayan depremzede sayısı 737. Depremzede vatandaşların talepleri Açık Kapı Şube Müdürlüğünde alınarak hızlıca karşılanıyor. Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdunda kalan bütün çocukların eğitim ihtiyaçları karşılanıyor. Okul öncesi çocuklar için yurtta ana sınıfı açıldı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin ise devlet okulları ile özel okullara kayıtları yapıldı. Kılıç, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdunda kalan depremzede vatandaşların sağlık ihtiyaçları da yerinde karşılanıyor. Ambulansın dışında bir doktorumuz ve sağlık personelimiz, orada rutin sağlık kontrollerini yapıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete