TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Depremzedeler köy evlerine yerleşiyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi'nde afetzedeler köy evlerine yerleşmeye başladı.

Depremzedeler köy evlerine yerleşiyor
31-07-2023 17:38
31-07-2023 16:27
BATMAN
Google News

Malatya'da depremzedeler için 66 bin çok katlı afet konutu, 25 bin de kırsal konut inşa edilecek. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği kentte Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuyulu Mahallesi'nde yapılan 49 köy evinden tamamlananlar hak sahiplerine teslim edildi. Kentte depremzedeler için inşa edilen ilk köy konutlarını alan hak sahipleri, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

"BU KADAR HIZLI YAPILACAĞINA İNANMIYORDUM"

Kıbrıs gazisi depremzede Mehmet Karadaş, AA muhabirine, 6 Şubat'ta meydana gelen depremi unutamadığını söyledi. Yaşananları "afet" olarak gördüğünü anlatan Karadaş, "Ben buna afet diyorum, deprem bir yeri vurur geçer, bu 11 ili etkiledi. Allah devletten razı olsun o günlerde bize çadır, yiyecek ve içecek verdi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bu işe el atan herkesten Allah razı olsun. Bir çivi çakana, Silahlı Kuvvetlerimize, Valimize teşekkür ettim, bizi perişan etmediler." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete