EĞİTİM

DERECELER BELLİ OLDU

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri nedeniyle Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ödüle layık görülen eserler, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından ödüllendirildi.

DERECELER BELLİ OLDU
29-07-2021 12:21
BATMAN
Google News

15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerle sohbet eden Milli Eğitim Müdürümüz Kurtaran “Bakanlığımızca 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Günü" etkinlikleri çerçevesinde 81 il genelinde Millet Olmak temalı afiş ve slogan yarışması düzenlendi. Çocuklarımız çok güzel eserler çıkardı. Dilan kızımız Türkiye 1.'si oldu. Dilan Batman'da her yıl böyle güzel dereceler çıkıyor. Sanatla uğraşmak gerçekten insanı birçok yönden geliştiriyor. Sanatla uğraşan bencil olmaz, hırs yapmaz, naif olur, nezaketli olur” dedi.

SANAT MERKEZİ HERKESİN HİZMETİNDE

Görsel Sanatlar Atölyesi ve Müzik Atölyesini barındıran Batman Sanat Merkezini açtıklarını hatırlatan Kurtaran “Sanat Merkezimizde Batman ilinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan özel yetenek alanları ile ilgili branşlardaki görsel sanatlar ve müzik öğretmenlerin geçmişten gelen kültür ve bilgi birikimini günümüz anlayışıyla yeniden yorumlayarak gelecek nesillere ışık tutarak deneyim paylaşımı etkileşimli öğrenme süreçleri ulusal ve uluslararası ölçekte sempozyum sanat günleri bienal sergiler atölye çalışmaları söyleşiler projeler gibi konularda bir araya gelerek sürekli üreten dinamik bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak özel bir yer.  Batman Sanat Merkezi çok özel ve güzel bir yer. Bu Sanat Merkezi'mizin ilimiz öğretmenlerine, öğrencilerine, ilimizin sanata duyarlı olan vatandaşlarımızın hizmetindedir. En çok da sizlerin oradan istifade etmesini istiyorum” dedi.

Konuşmanın sonunda Kurtaran, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete