GÜNDEM

DERNEKLER MASASI’NDA STK’LARA UYARI!

Batman Valiliği Dernekler Müdürlüğü, Nisan ayına kadar faaliyet raporlarının mülki idare amirliklerine verilmesi gerektiğini açıkladı.

DERNEKLER MASASI’NDA STK’LARA UYARI!
17-01-2016 19:45
Google News

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bilindiği üzere, derneklerin yıllık beyannamelerini verme dönemi bir Ocak itibariyle başlamakta ve Nisan ayının sonuna kadar devam etmektedir. Ancak Yıllık Beyannamelerin Valiliklere Nisan ayında topluca verilmesi gerek idare gerekse Beyannameyi veren derneklerimiz açısından ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Bu itibarla daha önce şifre alan dernekler, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2015 yılına ait beyannamelerini bir Ocak 2016 tarihinden itibaren doldurabileceklerdir. Şifresi olmayan dernekler ise www.dernekler.gov.tr web adresinden Derbis şifresi almak istiyorum linkini kullanarak şifre alabilirler. Aldıkları şifre ile sisteme giriş yaparak beyannamelerini internet üzerinden doldurarak beyannamenin çıktısını alabileceklerdir. Alınan beyanname çıktısını yönetim kurulu başkanlığınca onaylayarak dernek dosyalarında muhafaza etmeleri gerekmektedir” denildi.

Dernekler Müdürlüğünde “Beyanname Tanzim ve Destek Masası” da oluşturulduğu belirtilen açıklamada “Dernek şubelerinin, dernek beyannamelerinin bir suretini dernek merkezlerine verme yükümlülüğünde olmaları nedeniyle, tüm dernek şubelerinin Şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini sisteme girmeleri gerekir. Konunun önem ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak dernek yöneticilerine katkı sunmak amacıyla, Valiliğimiz İl Dernekler Müdürlüğü bünyesinde Beyanname Tanzim ve Destek Masası oluşturulmuştur” denildi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete