TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ders zili çaldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek verdiği bilgievleri ve akademi liselerde 2023-2024 eğitim-öğretim yılında kayıt yapan 8 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Ders zili çaldı
22-09-2023 13:26
22-09-2023 13:27
BATMAN
Google News

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, kentte çocuk ve gençlerin eğitim seviyelerini yukarı taşımak ve sosyal-kültürel faaliyetlerin artırılması amacıyla oluşturduğu eğitim yuvalarında dersler başladı.

Merkez, Selahaddin Eyyubi, Ali Emiri, Hani Gürbüz, Prof. Dr. Aziz Sancar bilgievlerine 5 bin, Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Silvan El-Cezeri, Hani Hatuniye, Ahmedi Hani ve Çüngüş akademi liselerine ise 3 bin öğrenci kayıt yaptı.

2023-2024 eğitim-öğretim döneminde branş dersleri dışında kültürel-sosyal etkinlikler ve sportif faaliyetlerden de yararlanacak.

Bilgievlerinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine branş dersleri Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dışında Gez Gör Diyarbakır, Değerler Eğitimi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Web Tasarım, Akıl ve Zeka, Bilişim, Robotik Kodlama, Görsel Sanatlar, Müzik eğitimleri (bağlama, gitar, erbane vb.) Spor faaliyetleri (futbol, voleybol, tenis vb.) Drama, Halk oyunları, Kütüphane ve Bilişim dallarında ücretsiz eğitim verilecek.

Akademi liselerde ise öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Diller branşlarında yıl boyu eğitim alıp üniversite sınavlarına hazırlanacak. Öğrenciler; branş dersler dışında Değerler Eğitimi, Yazarlık Atölyesi, Kültürel Faaliyetler ve Geziler, Kütüphane ve Okuma Grupları, Bilgisayar Atölyeleri, Sanat Atölyeleri, Söyleşi ve Konferanslar, Kamplar ve Doğa yürüyüşleri, Sportif Faaliyetler ve daha birçok kulüp çalışmalarına katılabilecek. Haftanın 7 günü eğitim faaliyetlerinin süreceği bilgievi ve akademi liselerde ayrıca soru çözüm saatleri olacak. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri’nde görevli uzman psikologlar da haftanın 7 günü öğrenciler ve öğrenci velileriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete