GÜNDEM

DERSHANE MAĞDURU AİLELER UYARIYOR

Dikkat Dolandırılabilirsiniz…

DERSHANE MAĞDURU AİLELER UYARIYOR
28-02-2018 21:53
Google News

Batman’da dershanelerle sorun yaşayan aileler, kendilerini icra mahkemelerinde buluyor.

“HAKSIZ YERE KAZANÇ ELDE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Alınan bilgiye göre kentteki bazı dershaneler, 1. dönem kayıt yapıp, 2. dönem kaydını silen çocuklar için de ailelerden para talep ediyor. Parayı ödemek istemeyen aileler, kendilerini icra mahkemelerinde buluyor. Başından geçenleri muhabirlerimize anlatan bir veli “İki çocuğumu, 1. dönem, Batman’daki köklü bir dershaneye kaydettirdim. Aylık taksitler halinde ödeme yapıp, makbuzlarımı alıyordum. Her ödeme günü dershane yönetimi, beni arayıp aylık taksiti istiyordu. Çocuklarım derse geç gittiğinde ya da sınav günlerinde de bana SMS atıyorlardı. Ama ilk dönem sonunda Çocuklarımın isteği üzerine 2. dönem dershane kayıtlarını sildirmeye gittim” dedi.

HER ŞEY O ZAMAN BAŞLADI

Kayıt sildirmesine rağmen dershane tarafından borçlandırıldığını savunan H.T. isimli veli “2. Dönem başında dershaneye gittim, çocuklarımın kaydının silinmesini istedim. Bir kâğıt imzalatıp, teslim aldılar. Son taksiti ödeyip çıktım. 2. dönem çocuklarımın derse gitmediğine dair ya da taksitleri ödemem konusunda hiçbir SMS almadım, kayıtların silindiğinden emin oldum. 2. dönem bittiğinde, 2 Bin TL borçlu olduğuma dair SMS gönderdiler. Dershaneye gittim, kayıtların silinmediğini söylediler. Çocuklarımın gitmediği günler için ödeme yapmayacağımı söyledim, beni icraya verdiler. Avukat parasıyla birlikte 3 Bin TL borçlandırıldım. İcraya verildiğim için haksız yere bu parayı ödemek zorunda bırakıldı. Durumu Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile bildirdim, tüketici hakem heyetine da başvuru yaptım, inceleme yapılmasını bekliyorum” dedi.

BİZE ULAŞIN

Bu tür vakalarla karşılaştı iseniz gazetemizin 0507 639 97 93 numaralı haber ihbar hattına ulaşabilirsiniz. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?