GÜNDEM

“DESTEKLERİ DAHA GÜÇLÜ VERECEĞİZ”

Koronavirüs süreci nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi Batman’da da çalışma hayatında online başvuru ve dijitalleşmeye dönülerek tedbirler arttırıldı. Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte çalışma hayatında da yeni normale geçiş süreci başlatıldı.

“DESTEKLERİ DAHA GÜÇLÜ VERECEĞİZ”
09-06-2020 17:45
Google News

 

EKONOMİYİ CANLANDIRMAK, HEPİMİZİN GÖREVİ

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, pandemi sürecinde faaliyetleri duran firmalara kısa çalışma ödeneği verildiğini belirtti. İçin salgının kontrol altına alınması ile birlikte işverenlerin kısa çalışma ödeneği iptali için başvuru yaparak normal çalışma düzenine başladığını belirten Eviz “İşverenlerimiz tedbirlerini alarak, normal çalışma düzenine geçmelidir. İnsan sağlığı her şeyden kıymetlidir. Vatandaşlarımızın iş-aş sahibi olmaları için hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisini canlandırmak, hepimizin en temel hedefi olmalıdır. Çalışma hayatında salgının yayılmasını engelleyecek her türlü uyarıyı dikkate almalıyız. Hem işverenimiz hem işçilerimiz, tedbirlerini almalıdır” dedi.

İSTİHDAM VE YENİ YATIRIMLARI ÖNEMSİYORUZ
İŞKUR olarak gerekli sağlık tedbirlerini alarak normal çalışma düzenine geçen işverenlere gerek İŞBAŞI Eğitim Programlarıyla gerekse Mesleki Eğitim Kurslarıyla gerekli desteği daha güçlü vereceklerini belirten Eviz “2012 yılından buyana her yıl belirlediğimiz hedefleri katlayarak gerçekleştirdik. 2020 yılı hedeflerimizi de gerçekleştirme konusunda işverenlerimiz, yeni yatırımcılarımız, meslek odalarımız ve diğer paydaşlarımızın işbirliği ile çalışmalar yapmıştık. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz çalışmalara daha güçlü ve etkili şekilde devam ediyoruz. İşveren, işçi, STK, Kamu Kurumları vb. çalışma hayatının tüm aktörlerinin desteği ile koordineli çalışmalar yürüterek hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete