GÜNDEM

DEV İMAR PLANI HAZIR

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentin gelişmesinin önündeki en büyük engel olarak görülen imar sorunu için harekete geçildiğinin müjdesini verdi.

DEV İMAR PLANI HAZIR
21-09-2020 21:35
Google News

 

Batman Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda projesi hazırlanan dev imar planının kısa sürede tamamlanacağı açıklayan Vali Şahin “2021 inşaat mevsimine herkes hazır olsun. Herkes hesabını kitabını yapsın” dedi.

PROJE HAZIRLANIYOR, KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Vali Şahin, Batman İmar Planı’nın tanıtımını yaptı. sinevizyon ekranında imar planını tanıtan Vali Şahin “Şehrin gelişmesinde çok büyük önem taşıyan büyük bir imar uygulamasının artık sonuna geliyoruz. Batman merkez hudutları, 434 bin nüfusu barındırıyor. Az bir nüfus değil. Bazı Büyükşehirlerin merkez nüfusundan daha büyük. 434 bin nüfusun, ciddi bir imar ile hem buluşması gerekiyordu hem de son derece dinamik, istikbali parlak bir gelecek olan geleceğine yön çizmek gerekiyordu. Göreve geldiğimizde Korik ve Tılmerç Mahallesinin büyük oranda içine girdiği, Çamlıtepe ve Bayındır’ın dâhil olduğu imar planını önümüzde bulduk. Belli oranda tıkanıklıkları vardı. Hızlı şekilde bu plana müdahale ettik önemli hassasiyetimiz vardı. Biz, adaletli insanlarız. Adaletten şaşmayız. Elimizde bulduğumuz planda bazı yerlere 10, bazı yerlere 4 kat verilmişti. Bu doğru değildi. Bunu düzelttik, 6 katta eşitledik. İkincisi, biz hem şehrin ana arterlerinin üzerindeki baskıyı azaltmak hem yeni bulvarlar üretmek hem şehrin ilerideki trafik ve ticari hayatını düşünerek bir kuşak düşündük, bunu da imar planına dahil ettik. 40 metrelik bir bulvar, yüzük gibi şehrimizi dönecek. Bunu başlattık, bundan sonra yapacağımız imar planlarında da bunu uygulayacağız” dedi.

KENTE BİR BATMAN DAHA İLAVE ETMİŞ OLUYORUZ
Vali Şahin, dev imar planı sunumunu yaparken “Dev imar planı diyoruz. Şehrimizin imarlı alanlarının 3’te 1’ine denk geliyor. Korik ilave ve revizyon imar planı 1142 hektarlık bir alan. Batman ilinin yaklaşık 3’de 1’i demek. Planladığımız diğer yerler devreye girdiğinde bir Batman daha ilave etmiş olacağız. 2040 yılını düşündüğümüzde 800 bin nüfusa hitap edecek bir imar planı hazırlıyoruz. Burada Bayındır, Çamlıtepe, Körük ve Tılmerç Mahallelerini kapsadığı alan, 140 bin kişinin yaşayabileceği büyüklükte. Bunun bir kısmı revize, bir kısmı ilave. Artık şehrimizde çok ciddi bir arsa üretimi oluşacak. Hedefimiz, 800 bin nüfusa hitap edecek bir şehir imarı oluşturmak. Yarısı var zaten. Yarısını da biz oluşturacağız” dedi.

AYDINKONAK, YAŞAM ALANI OLACAK
Vali Şahin, imar planında Aydınkonak Mahallesinin de yeniden düzenleneceğini belirterek “Bir köy merkezi var. o köy merkezinde eski binalar var. Buralarla ilgili kentsel dönüşüm ve gelişim alanı oluşturulabilir. Aydınkonak Köy Merkezi alanı. Yeni ticari ve donatı alanlarıyla yeni bir kimliği kavuşacak. Ticari alanlar, konutlar, eğitim alanları, spor salonları ile kent bütününe hitap edecek. İmar planı, ulaşım sorununu da çözecek Yüzük yani kuşak projemiz bütün şehri kucaklayacak. Yeni bulvarlar, yollar, arterler açılacak. Yeni ticari cazibe merkezler ve ticari alanlar oluşacak. Kentin ana arterinin yükü hafifletilecek. Bunlar öyle yıllarca sürmeyecek. Ayları konuşuyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kuruma teşekkür ediyorum, bir gece görüştük. Ertesi sabah devasa bir kamu yararını onayladı. 10 yılda çıkmayacak kararlar, 10 saatte çıktı. 2021 inşaat mevsimine herkes hazır olsun. Herkes hesabını kitabını yapsın” dedi.

VALİ’DEN KAÇAK YAPI KARARLILIĞI

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete