SASON

DEV KAYALARIN GÖLGESİNDE YAŞIYORLAR

Sason’a bağlı Günlüce Köyü’nde yoğun yağışlar nedeniyle ayrışan kayalar, köy sakinlerine ecel terleri döktürüyor.

DEV KAYALARIN GÖLGESİNDE YAŞIYORLAR
11-05-2015 20:20
Google News

Ağırlığı 20 tonu bulan kayaların evlerine düşme tehlikesini yaşayan aileler, evlerine giremez duruma geldi. Günlüce Köyü sakinlerinden Medeni Arslan, evlerinin dedelerinden kaldığını ve çocukluğundan beri burada yaşadığını belirterek “Bu kayalar yaklaşık iki sene önce birbirinden ayrılıp kaymaya başladı. Yağmurlar yağdıkça yavaş yavaş kaymaya devam ediyor. Şu anda bütün kayalıkların evimin üstüne gelme ihtimali var” dedi.

AİLEME BİR ŞEY OLACAK DİYE UYUYAMIYORUM

Kayaların bu sene daha hızlı kaydığını ve kaymaları engellemek için kayaların altına küçük taşlar sıkıştırdığını belirten Arslan “Büyük kayalıktan ayrılıp en aşağı gelen büyük kayanın daha fazla kaymasını engellemek için altına bol miktarda taş sıkıştırdım. Yaptığım ne kadar mantıklı bilemiyorum ama 6 çocuğum eşim ve anneme bakmakla yükümlüyüm, onlara bir şey olacak diye gözüme uyku girmiyor” şeklinde konuştu.

VARIMI YOĞUMU KANSER HASTASI EŞİM İÇİN HARCIYORUM

Yaklaşık üç sene evvel lenfoma kanseri teşhisi konulan eşi Elmas Arslan’ın tedavisi için ayda iki kez Diyarbakır’a gidip geldiğini dile getiren Arslan “Kanser hastası olan eşim için ayda iki defa Diyarbakır’a gidiyoruz. Hiçbir gelirim ve hiçbir sağlık güvencem yok. Kaymakamlığa başvurdum. Afet Müdürlüğü'nden bir heyet geldi. Kaymakamlık önlem alınana kadar evden çıkmamızı söyledi. Ailemle birlikte kardeşimin evinde 6 ay bekledik. Bir sonuç alamayınca buraya geri döndük” dedi.

MEMUR, ÜZERİNE KAYA DÜŞECEK DİYE ÇAY BİLE İÇEMEDİ

Evin arkasındaki kayalığı parçalamak için Özel İdare'den bir memurun gönderildiğini ifade eden Arslan “Köye gelen kepçe operatörü, bu kayalığı parçalamaya kalkarsam bütün köy, can tehlikesi yaşayacak, bu kayaları parçalayamayız diye tutanak tutup gitti. Görevli memura çay ikram edecektik. Kayalar düşecek korkusuyla çay bile içemedi. Dilekçemiz Ankara’da olumlu görünmesine rağmen soruna çözüm bulunmuyor. Bize kiraya çıkın diyorlar. İki senedir perişan haldeyiz” dedi. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete