HASANKEYF

DEV KÖPRÜ BUGÜN AÇILIYOR

Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın yapılmasıyla su altında kalan eski köprünün yerine inşa edilen Hasankeyf–2 Köprüsü açılışa hazırlanıyor.

DEV KÖPRÜ BUGÜN AÇILIYOR
04-03-2021 21:33
Google News

 

Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf–2 Köprüsü'nün ülke ve özellikle Hasankeyf için önemli bir proje olduğunu söyledi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın devreye alınmasıyla önceki köprünün sular altında kaldığını anımsatan Öztürk, 2019 yılında köprünün tek taraflı açıldığını ve ikinci bölümünün de önceki günlerde faaliyete geçtiğini belirtti.

AÇILIŞ BUGÜN
Hasankeyf–2 Köprüsü'nün açılışının yarın video konferans yöntemiyle katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini bildiren Öztürk “Hasankeyf İlçemiz, Mardin ve Batman güzergâhında bir geçiş noktası üzerinde. Bu projeyle Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasında bağlantı sağlanacak.
1001 metre uzunluk ve 90 metre yüksekliğinde inşa edilen köprü, Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri. Ülkemize yıllık katkısı zaman ve akaryakıt maliyeti anlamında yaklaşık 29 milyon lira. Köprümüz sadece iki ili birbirine bağlamıyor aynı zamanda Orta Doğu ile olan bağlantıyı da sağlıyor
” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete