GÜNDEM

Dev külliye, açılışa hazırlanıyor

Batman’da yapımı tamamlanma aşamasına gelen Necat Nasıroğlu Külliyesi, Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük külliyesi olarak açılışa hazırlanıyor.

Dev külliye, açılışa hazırlanıyor
11-04-2023 19:54
11-04-2023 19:56
Google News

AK Parti Batman Milletvekili Adayı Ferhat Nasıroğlu, FERNAS şirketi olarak yapımını üstlendikleri büyük eserin, 40 bin metrekarelik alanda hizmete gireceğini belirtti. Toplam 160 bin metrekarelik arazi üzerinde çalıştıklarını belirten Nasıroğlu “Camimiz 4 bin avluda 4 bin toplam 8 bin kişiye ibadet edilecek şekilde dizayn edildi. 2020 yılı Haziran Ayında temeli atılan külliye, 8000 kişilik cemaat alanı, cami kubbesi ve akıllı aydınlatma ışık sistemiyle Türkiye ve Dünyada bir ilk olacak. Külliyede bölgenin yapısal formlarını, malzemelerini, taşı, ahşabı geleneksel olarak yansıtan modern bir külliye kompleksi ve geleneksel mimari tarzını yansıtan ancak teknolojiyi de en üst çizgide kullanan bir proje olarak yapıldı. Dört minareli 39.40 metre yükseklikteki külliyede 8000 kişilik caminin dışında bin kişilik kütüphane, Gençlik Merkezi, Kur’an kursu, 1000 kişilik konferans salonu, taziye evi, nikâh salonu, otopark gibi çeşitli sosyal donatılar bulunuyor. Millet Bahçesiyle de Külliye’nin etrafı yeşil kuşak olacak” dedi.

BATMAN’IN SEMBOLÜ OLACAK

Nasıroğlu “Necat Nasıroğlu Külliyesi Batman’ın sembol bir eseri olacak. Yaklaşık 160 bin metrekarelik bir alana bu külliyeyi inşaa ediyoruz. Burada hem yaşam alanları olacak hem camimiz olacak, konferans salonumuz olacak, bilim merkezimiz olacak, kütüphanemiz olacak, çocuklara yönelik dini eğitim olacak. 40 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Toplam 160 bin metrekare bir arazi var. Camimizin bir özelliği de yeniçağın gerektiği şekilde teknolojiyi kullanarak yaptık. Hem ses düzeninde hem görüntü düzeninde Türkiye’de böyle bir dizayn yok, dünyanın sayılı eserlerinden biri olacak. Güneydoğunun en büyük konferans salonlarından biri burda olacak. Kültür merkezi olacak, konferans ve tiyatrolarla burayı dolu dolu yaşatacağız. Gençlerimizi de düşündük, gençlik kafe ve kütüphane kompleksi yaptık. Buranın 24 saat ayakta kalmasını sağlayacak olanaklar sağlayacağız. Tabi buranın gelir getireceği alanlar da olacak, yani bu külliye kendi imkânlarıyla ayakta durabilecek. Allah’ın izniyle bayram namazını burada kılacağız” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete