EĞİTİM

Dev sempozyum sona erdi

Batman Üniversitesi, Uluslararası Sempozyumunda ele alındı.

Dev sempozyum sona erdi
30-09-2022 16:53
30-09-2022 13:55
BATMAN
Google News

Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını akademik bir perspektifle ele alan Uluslararası Batman Sempozyumu, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. 28-29 Eylül tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açış törenine, Batman Valisi Ekrem Canalp, Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sempozyum onur konuğu Prof. Dr. Ruşen Keleş, üniversiteden ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

4 farklı salonda gerçekleşen oturumlarda Batman şehrinin beşeri, kültürel, sanatsal, sosyal, dini, tarihi, coğrafi, edebi konular başta olmak üzere daha birçok konu başlığıyla 60'a yakın bildirinin sunumuyla devam etti.

“İLK MULTİDİSİPLİNER SEMPOZYUM OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR”

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, Uluslararası Batman Sempozyumu’nun Batman ana temasıyla sınırlandırılmış ilk multidisiplinersempozyum olma özelliğini taşıdığını belirtti. Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, sempozyuma bildirileriyle katkı sunan bilim insanlarına ve sempozyumun farklı aşamalarında görev alan herkese teşekkür etti.

“BATMAN ÜNİVERSİTESİ, BÖLGENİN ÖNCELİKLERİNE GÖRE İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Üniversitelere yönelik en büyük beklenti, ülke kalkınmasının yanında içinde konumlandıkları kentleri tıpkı bir lokomotif gibi peşine takıp sürüklemektir. Göreve geldiğimiz günden bugüne aldığımız mesafe bunun en önemli kanıtı olmuştur. Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı adlı çalışmamızda da belirttiğimiz gibi bir dünya kenti olma yolunda olan Batman ve dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman Üniversitesinin kuruluşunun 15. yılında Geçmiş, Bugün ve Gelecek temasıyla düzenlenen Uluslararası Batman Sempozyumu’nun temel amacı, Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını akademik olarak ele almak, bu sayede Batman’a ait köklü tarihi, coğrafi, sanatsal, ekonomik, dini, sosyal, kültürel ve folklorik değerleri ortaya çıkarmaktır” dedi.

“DOĞRU TESPİTLER BAŞLANGIÇ NOKTASINDA BELİRLENMELİDİR”

Sempozyumun açılış töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ilinin tarihsel süreç içerisinde ekonomi ve çalışma hayatındaki, sosyal, kültürel, tarihi ve turizm dinamiklerinde yaşanan temel sorunlarına değindi. Doğru tespitlerin başlangıç noktasında belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Canalp, yapılacak stratejik planların ve projeksiyonun da bu doğru tespitler üzerine inşa edilmesi gerektiğini, bu sempozyumun temel amaçlarından birinin de Batman’ın stratejik planına temel oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Sempozyum, açış konuşmalarının ardından 4 farklı salonda yapılan bildiri sunumlarının tamamlanması ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete