SİYASET

DEVA'dan akaryakıt tepkisi

Deva Partisi Batman İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcı Candan Karlıtekin’in katılımıyla Batman Şehirlerarası Otogarında akaryakıt fiyatları ve otobüs şirketlerinin sorunlarına yönelik basın açıklaması düzenledi.

DEVA'dan akaryakıt tepkisi
22-06-2022 00:15
22-06-2022 00:02
BATMAN
Google News

Başkan Yardımcısı ve Tarım, Enerji ve Ulaştırma Sorumlusu Candan Karlıtekin "Maalesef bütün illerimizde, ilçelerimizde, mahalle ve köylerimizde sorunlar birbiri ile çok yakın. Vatandaşlarımız Türk Lirası'ndaki erime, yanlış ekonomi politikaları, liyakatsiz ve basiretsiz yöneticilerin yönetimi ile oluşan yüksek pahalılık karşısında adeta eziliyor. Türkiye, yüzde 150'yi aşan enflasyon oranlarını hak etmiyor. Batman Otogarı'ndaki esnaf ve vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Alt sektörleri ile birlikte sadece Batman'da 700, 800 ailenin doğrudan geçim kaynağı olan Batman Otogarı'ndaki manzara bizi derinden üzmüştür. Maalesef otogardaki birçok otobüs şoförümüz sigortasını kendi cebinden yatırmak zorunda kalıyor, çalışanların bir çoğu ise maliyetler karşılanamadığı için sigortasız çalışıyor. Esnaf ve vatandaşların üzerindeki vergi yükü azaltılmalı ve yandaş şirketlere akan kamu kaynakları derhal durdurulmalıdır" dedi.

Batman İl Başkanı Melik Müjdeci de "Geçtiğimiz yıl bu günlerde bir asgari ücretle 390 litre mazot alınabilirken bugün asgari ücretin alım gücü yüzde 65, yani 240 litre azalarak 150 litreye düşmüştür. Böylece iktidar tarihin en yüksek asgari ücret zammını yaptık şovundan sonra; birkaç ay içerisinde, bunun çok daha fazlasını sadece akaryakıt üzerinden vatandaşın sırtına yük olarak bindirmiştir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete