SİYASET

Deva Partili Ekmen: “Valiler neden lüks araca biniyor”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz aldı.

Deva Partili Ekmen: “Valiler neden lüks araca biniyor”
06-12-2023 09:50
06-12-2023 15:31
BATMAN
Google News

Ekmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a bazı konularda çağrıda bulundu. Güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduklarını belirten Ekmen “Milletimiz böyle takdir etmişse, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin aksayan yönlerinin iyileştirilmesi milletimizin hayrına olacaktır” sözlerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki politika kurullarının ne sıklıkta toplandığı ve buradan alınan kararların yasama ve yürütme üzerinde ne kadar etkisi olduğunun şeffaf olmadığı ifade eden Ekmen “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, “sistemde problem ve tıkanıklık yaratan hususları gözden geçirecek misiniz?” sözleriyle bu konuyu sordu.

“TASARRUF KARARLARINA RAĞMEN VALİLER HALA LÜKS ARAÇLARA BİNİYOR

Kamuda tasarruf uygulanmadığını belirterek eleştiride bulunan Ekmen, 2021 ve 2023’te Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kamuda tasarruf kararlarına rağmen müsrif harcamaların devam ettiğini belirterek “Tasarruf genelgeleri yayınlanıyor, ancak biz hala valileri lüks araçlara binerken görüyoruz” sözleriyle bu durumun yanlış olduğunu vurguladı. Bu harcamaların yükünün milletin üzerine bindiğini ifade eden Ekmen, “hangi kurum hangi kalemden ne kadar tasarrufta bulunmuş? Vatandaşın aldığı temizlik malzemelerinde bile KDV artışı varken, hangi kurum ne kadar tasarruf etti?” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete