SİYASET

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET EMİN EKMEN:

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Medyascope özel yayınında Ferit Aslan’ın konuğu oldu.

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET EMİN EKMEN:
18-05-2020 14:39
Google News

 

Ekmen, kayyum politikalarını eleştirirken “AK Parti bir ara valilerin seçim ile belirlenmesini tartışıyordu, şimdi belediye başkanını atama ile belirlemeye kadar savruldu.  HDP adayları YSK ve yasalar çerçevesinde belirleniyor ve HDP bu ülkenin yasalarına göre kurulan bir partidir. Yasalara göre kurulan ve aday süreçleri mevzuata göre denetlenen HDP’nin meşruluğunu tartışmak manasızdır” dedi.  

ÜLKENİN ÜÇ BÜYÜK SORUNU VAR
Darbe ve erken seçim tartışmalarının suni gündemler olduğunu, Türkiye’nin en önemli üç sorununun adalet ve özgürlük, ekonomi ve gelecek kaygısı olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, “İktidar darbe endişesini gidermek istiyorsa Devlet Denetleme Kurulu iddiaları soruştursun ve gereğini yapsın” dedi.   Seçime girme endişeleri olmadığını ancak bu yöndeki tartışmaların haksızlık olduğunu belirten Ekmen “Ana akım bir parti olarak önceliğimiz kendimizi anlatmak ve tek başına iktidarı elde etmektir. İttifak tartışmaları bugünün tartışmaları değildir” dedi.  

PARTİMİZE YOĞUN BAŞVURU VAR
Ali Babacan liderliğindeki partilerinin teşkilatlanma çalışmalarının da sürdüğünü ve internet üzerinden yaklaşık 70 bin gönüllünün partideki çalışmalarda yer almak istediğine dair başvuru yaptığını söyleyen Ekmen “Bizi mutlu eden, başvuranların yüzde 50’sinin bugüne kadar hiçbir şekilde siyasete bulaşmayan kişiler olmasıdır. Bir de sadece AK Parti’den değil, bütün siyasi parti tabanlarından DEVA’ya büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete